АКТУАЛЬНО

Папа зустрівся із Президентом України

П'ятниця, 20 листопада 2015, 20:17
20 листопада 2015 р., вранці, Святіший Отець Франциск прийняв на аудієнції Президента України Петра Порошенка. Після цього Президент Порошенко зустрівся з кардиналом П’єтро Пароліном, Державним Секретарем, якого супроводжував Його Високопреосвященство Монсеньйор Поль Ричард Галлагер, секретар, відповідальний за стосунки з державами.

Щирі розмови, як підтвердили добрі стосунки між Святим Престолом та Україною, були в основному присвячені питанням, пов’язаним із конфліктом в країні. Щодо цього сторони однозгідно висловили побажання, щоб завдяки ангажуванню всіх зацікавлених сторін було віддано перевагу політичним розв’язкам, починаючи від повноцінного здійснення Мінських угод. Одночасно висловлено стурбованість стосовно труднощів, пов’язаних із подоланням надзвичайної гуманітарної ситуації, зокрема було згадано про доступ відповідних організацій до теренів, огорнутих протистоянням, медичну допомогу, обмін полоненими, як також економічні та соціальні наслідки конфлікту для всієї території.

Зустріч стала нагодою, щоб підкреслити важливу роль Церков у суспільстві та внесок греко-католицьких і римо-католицьких громад у життя країни.

Радіо Ватикану

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next