АКТУАЛЬНО

Папський нунцій Томас Едвард Галліксон помолився на могилах владик Миколи (Сімкайла) та Павла (Василика)

Вівторок, 03 грудня 2013, 21:22
1 грудня до Коломиї прибув Папський нунцій в Україні Архиєпископ Томас Едвард Галліксон. Прибувши на територію катедрального собору Преображення Христового, він помолився на могилі владик Миколи (Сімкайла), запаливши заупокійну свічку, і Павла (Василика).

Високопреосвященного гостя супроводжував владика Володимир (Війтишин, Митрополит Івано-Франківський, і владика Кен (Новаківський), Єпарх Нью-Вестмінстерський із Канади. Владика Василь (Івасюк), Адміністратор Коломийсько-Чернівецької єпархії, розповів достойним гостям про експозицію виставки сакральних творів із колекції покійного владики Миколи (Сімкайла), яка триває у нижньому храмі катедрального собору.

Оглянувши виставку, владики зайшли до головного храму Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ - Преображення Христового, де помолилися і ще раз оглянули духовну красу одного із найбільших храмів в Україні. Велич цього храму завжди нагадуватиме про його сподвижників - єпископів Павла (Василика) і Миколу (Сімкайла).

о. Василь Перцович, прес-секретар
Коломийсько-Чернівецької єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next