АКТУАЛЬНО

Парафії Стрийської єпархії зібрали майже сто тисяч гривень на обладнання для онкохворих дітей

Вівторок, 18 лютого 2020, 13:15
16 лютого 2020 року, з нагоди Міжнародного дня онкохворої дитини, на Львівщині відбулася Благодійна акція «Життя – Дар Божий». Її організували благодійний фонд «Із янголом на плечі» та семінаристи Львівської духовної семінарії Святого Духа.

Метою акції був збір коштів для придбання стійок з інфузоматами – обладнання для лікування онкохворих дітей, підопічних відділення гематології та інтенсивної хіміотерапії Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру. Участь у благодійній акції взяли і парафії Стрийської єпархії: Різдва Пресвятої Богородиці м. Новий Розділ і Благовіщення Пресвятої Богородиці м. Городок.

У Новому Роздолі справжнє свято добра та милосердя розпочалося словами із Послання Папи Франциска з нагоди ХХVІІІ Всесвітнього дня хворого. Чимало господинь напекли багато різновидів смаколиків, десятки майстринь виготовили різні вироби своїми руками. Торговельну зону в храмі творчі благодійники прикрасили декором з квітів та ангельських крил, а молодий і талановитий парафіянин подарував усім присутнім музичний твір. Таким чином, кожен долучився тими дарами, якими Бог його обдарував. Особливо цінною була участь усіх прихожан храму, які охоче купували усе, що було представлене на ярмарці, а також активно долучалися до благодійних внесків у скриньки. Всього під час акції парафіяни зібрали понад п’ятдесят тисяч гривень.

Подібний благодійний ярмарок відбувся також у парафії Благовіщення у м. Городку, де завдяки щедрим  пожертвам парафіян, а також організаторам – юним учасникам молодіжної спільноти «Апостольська чота» вдалося зібрати майже сорок одну тисячу гривень.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://stryiugcc.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next