АКТУАЛЬНО

Парафія м. Гент здійснила третю прощу до Люрдської базиліки в Остакер

Понеділок, 14 вересня 2020, 15:13
Парафія Різдва Івана Хрестителя УГКЦ, що в бельгійському місті Гент, звершила третю парафіяльну прощу до Люрдської базиліки в м. Остакер.

«Слава цього чудотворного місця починається 1875 року з оздоровлення місцевого чоловіка», — розповів о. Іван Данчевський, настоятель громади.

Існують історичні відомості про те, що в 1949 році понад дві тисячі українців під проводом єпископа Івана Бучка здійснили паломництво в Остакер.

«Відновивши щорічне паломництво до Люрдської базиліки в Остакер, парафіяни з Гента радіють, що чисельність охочих молитись разом у цій прощі з кожним роком збільшується. Цього року були присутніми вірні з Генка та Брюсселя», — сказав о. Іван Данчевський.

По завершенні Літургії перед чудотворною статуєю Богородиці були піднесені молитви за мир в Україні та християнські родини. Відтак кожен молільник мав можливість у тиші перед Ґротою занести свої прохання до стіп Богородиці.

«Духовна сила спільної молитви та радість зустрічей залишила приємні враження для усіх паломників», — зауважив о. Іван Данчевський.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://ugcc.fr


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next