АКТУАЛЬНО

Парафіяльне соціальне служіння в Одесі: від загального стану до постановки конкретних цілей

П'ятниця, 23 лютого 2018, 11:22
18 лютого 2018 року в парафії Вознесіння Господнього в Одесі відбулася перша зустріч зі священнослужителями та вірними в рамках програми «Підвищення рівня соціальної відповідальності парафій та їх участі в житті громад на місцевому рівні».

Зустріч провів о. Петро Маковецький – він, як і відповідальний за соціальне служіння на цих теренах о. Василь Колодчин, входить до команди з активізації соціального служіння в Одеському екзархаті УГКЦ.

Отець Петро представив загальний стан соціальної активності на рівні парафіяльних громад в Одеському екзархаті. Після цього присутні переглянули відео з словом Блаженнішого Святослава про соціальне служіння. Кожен мав змогу поділитися своїми думками та ідеями з приводу почутого.

Підводячи підсумки зустрічі, настоятель храму митрофорний протоієрей Роман Мірчук та о. диякон Віталій Бурчин розповіли про різні соціальні ініціативи, які втілюються в життя у їхній громаді. Зокрема, від жовтня 2017 року при храмі Вознесіння Господнього діє благодійна кухня, куди щосуботи приходять на обід близько 50 осіб. Також – від дня Святого Миколая – члени парафіяльної громади відвідують місцевий дім пристарілих.

Завершилася зустріч поставленням конкретної мети – створити карту соціальних потреб парафії.

Повідомив о. Петро Маковецький

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next