АКТУАЛЬНО

«Парафія є місцем, де найчастіше зароджується, зростає і дозріває святість християнина», – Митрополит Василь (Семенюк)

П'ятниця, 13 червня 2014, 13:55
Про це сказав Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський у пастирському посланні, звертаючись до учасників регіональних зустрічей у рамках підготовки Собору Тернопільсько-Зборівської архиєпархії під гаслом «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом».

Владика Василь закликає плекати та оживляти наші парафіяльні громади, адже «тим самим плекаємо та оживляємо всю Церкву. Нашим головним завданням є допомогти усвідомити всім вірним, що за оживлення парафії несе відповідальність кожен християнин. Для нас дуже важливим є добре організувати діяльність парафії, щоб укріплювати єдність і любов між всіма членами Церкви».

Звертаючись до делегатів регіональних зустрічей, а зокрема учасників, які 12 червня першими зібралися у Хмельницькому, архиєрей закликає наполегливо готуватися до Архиєпархіального собору, який відбудеться 11-12 жовтня у Великій Березовиці та Зарваниці. На ньому заплановано низку заходів та ініціатив, аби у світлі Святого Письма та Церковного Передання спільно пізнати основні проблеми і виклики, які сьогодні стоять перед парафією, та знайти шляхи і способи покращення парафіяльного життя.

Як зазначалося раніше, до переліку обов’язкових до розгляду питань на передсоборових нарадах та сесіях Архиєпархіального собору увійшли: Боже Слово і катехизація (керигма) – пізнання правд віри і їх втілення в щоденне життя; Літургія і молитва – участь в літургійному, таїнственному та молитовному житті на освячення Божого люду; служіння ближньому (дияконія) – приділення особливої уваги потребуючим, як у самій парафії, так і поза нею; екологія і Церква; молодь і Церква; мирянські рухи.

Усі напрацювання делегати Тернопільсько-Зборівсьокї архиєпархії представлять на Всецерковному Соборі, який відбудеться 2015 року в Івано-Франківську.

 

Прес-служба Тернопільсько-Зборівської архиєпархії

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next