АКТУАЛЬНО

Парафія Новомучеників українського народу міста Хмельницького відсвяткувала свій перший храмовий празник

Вівторок, 29 червня 2021, 15:25
27 червня 2021 року Божого відбулося святкування храмового празника парафії Новомучеників українського народу м. Хмельницького. Духовне підготування парафіян і гостей розпочалося 22 червня і щодня після Божественної Літургії всі мали нагоду роздумувати про новомучеників нашої Церкви, а також слухати духовно-мистецькі твори від різних творчих колективів міста Хмельницького.

У вівторок до нашого храму завітав чоловічий вокальний квінтет МІКСТ Хмельницької обласної філармонії.

У середу для всіх звучав електронний орган із творчих рук заслуженої артистки України Наталії Молдован та під спів також заслуженої артистки України Олени Леонової.

У четвер для всіх відбувалася молитва у стилі ТЕЗЕ, під проводом модератора Вікторії Стрекалової, школи Християнського життя і Євангелізації м. Красилова.

У п’ятницю до нашого храму завітав Хмельницький муніципальний хор, керівник п. Ігор Цмур, а також приїхав з м. Львова о. Полікарп, що очолює місію “Постуляційний центр канонізації і беатифікації блаженних мучеників УГКЦ”, який представляв галерею ікон і житія новомучеників нашої Церкви.

У суботу після Божественної Літургії відбулась онлайн-конференція “Святий Іван Павло II і Україна”, доповідач п. Ірина Гнідик, кандидат історичних наук Львівського політехнічного університету. Ввечері відбулася Вечірня, яку очолив владика Іван Кулик, єпископ Кам’янець-Подільської єпархії, після якої мав духовне слова до усіх присутніх.

Опісля до храму завітав камерний оркестр Хмельницької обласної філармонії.

У день храмового празника владика Іван Кулик спільно з адміністратором парафії о. Миколою Шпітальним молилися Утреню, відтак після відбулося зутріч владики парафіяльними дітьми і розпочалась урочиста Архиєрейська Божественна Літургія у співслужінні з отцями міста Хмельницького. Після цього відбулося освячення води та концертна програма від дітей парафії і творчого колективу “Козаки Поділля” Хмельницької обласної філармонії. Також відбувалось частування для усіх парафіян та гостей свята.

Повідомив о. Микола Шпітальний

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next