АКТУАЛЬНО

Парафія Святої Анни УГКЦ м. Остинтаун у США простягає руку менш привілейованим у Рік дияконії

Четвер, 23 березня 2017, 10:47
19 березня 2017 року – у Хрестопоклонну неділю – у церкві Святої Анни УГКЦ м. Остинтаун (штат Огайо) єпархії Святого Йосафата в Пармі відбувся обід для мешканців і працівників «Місії порятунку Долини Магоунінг» в рамках парафіяльного соціального проекту з нагоди святкування 50-ліття церкви.

Біля 150 людей з єпархії Святого Йосафата в Пармі та з-поза її меж взяли участь у неділю, 19 березня 2017 р. Б., в обіді в українській греко-католицькій парафії Святої Анни, організованого для мешканців та працівників «Місії порятунку Долини Магоунінг» м. Янгстаун, штат Огайо. Цей соціальний проект, організований парафією під керівництвом її пароха, о. Любомира Жибака, а також парафіяльного диякона Томаса Бурого, був частиною святкувань 50-ліття парафії, що збіглося із проголошеним в Українській Греко-Католицькій Церкві Роком дияконії, присвяченим служінню ближньому.

День розпочався в парафіяльному храмі інформативною презентацією, яку провели працівники та мешканці «Місії порятунку» під керівництвом її виконавчого директора, п. Джима Ешмона. Опісля відбулася Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив владика Богдан (Данило), єпископ єпархії Святого Йосафата в Пармі УГКЦ. Із владикою співслужили: о. Любомир Жибак, о. Браян Еймен, парох візантійської католицької церкви Святого Атанасія Великого м. Індіанаполіс, штат Індіана, диякон Мирон Шпак із церкви Пресвятої Трійці УГКЦ м. Карнегі, штат Пенсильванія, диякон Тревор Фернандес із церкви Святого архангела Михаїла УГКЦ м. Росфорд, штат Огайо, та диякон Григорій Лоя з візантійської католицької церкви Святого Миколая м. Барбертон, штат Огайо. У Євхаристійному Богослужінні, яке також завершило щорічні Великопісні реколекції для молоді, котрі вже традиційно проводяться в церкві Святої Анни в третю суботу та неділю Великого посту, крім учасників реколекцій також взяли участь гості з «Місії порятунку», парафіяни церкви Святої Анни та церкви Пресвятої Трійці УГКЦ з м. Янгстауна і деякі інші гості. У своїй проповіді під час Літургії,владика Богдан наголосив на важливості служіння ближнім, особливо менш привілейованим, рівно ж акцентуючи увагу на тому, що саме Христос через свій хрест врятував людство, а не певні людські бажання.

Після Літургії всіх було запрошено до прилеглого парафіяльного залу на смачний обід, приготовлений парафіянами церкви. Особливої подяки варті такі парафіяни церкви Святої Анни, без яких ця особлива трапеза не вдалася б, а саме: дружина диякона Томаса Бурого Шарлін та їхній син Коул; Лілія Ясновська та її син Павло; Брендон та Британі Бурі; Мирон і Тамара Ліщаки та їхній син Олександр; Браян і Френ Чедвік; Павло Нахім; Керол Еліас; Керол Калоська та Джойс Будинська. Парафіяни церкви також зібрали два великих контейнери різних предметів, які мають найбільший попит серед мешканців «Місії порятунку».

Розмірковуючи над цим особливим заходом, о. Любомир Жибак зазначив: «Коли Господь відкупив людство, Він не чекав допоки люди звернуться до Нього, але став тим, хто простягнув свою руку до нас першим. Це так просто в наш час – зрештою так завжди було – бути християнином на слові. Виклик настає тоді, коли потрібно воплочувати свою віру на ділі. Більшість людей у світі мають дах над головою та їжу на столі. Проте існують люди, яким з різних причин пощастило менше, ніж більшості з нас. Саме цим людям, які мають ту ж саму гідність, як і ми, та кого Господь любить тією ж любов'ю, як і нас, ми зобов'язані простягати свою руку та допомагати. Ми покликані скеровувати до них любов, а не осуд. Саме тому я щиро сподіваюся, що завдяки цьому обідові, який ми організували для цих людей у нашій парафії, ми змогли донести до наших братів і сестер з «Місії порятунку» добру новину про те, що Господь їх любить, що ми їх любимо і що двері нашої церкви завжди відчинені для них – не тільки під час Великого посту, не тільки протягом Року дияконії, який ми, українські греко-католики, святкуємо цими днями, але завжди. Саме так ми зможемо виконати своє християнське покликання любові до нашого Господа та ближнього, відповідаючи таким чином нашому Господеві, який простягнув свою руку до нас першим».

Урочисте святкування 50-ліття церкви Святої Анни відбудеться в неділю, 25 червня 2017 року, – у день, коли цю церкву освятив покійний архиєпископ Філадельфійський УГКЦ Амвросій (Сенишин) у 1967 році, – яке розпочнеться Архиєрейською Божественною Літургією, після чого відбудеться бенкет у парафіяльному залі.

Довідка: «Місія порятунку Долини Магоунінг» є місцем тимчасового житла, основаного на вірі, що забезпечує людей їжею, консультаціями, послугами підтримки, а також, у дусі Христа, допомагає знедоленим чоловікам, жінкам та дітям, незалежно від соціального стану та віросповідання. Виконавчим директором місії є сьогодні п. Джим Ешмон.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next