АКТУАЛЬНО

Парафія у Лаважоль (Аргентина) відсвяткувала своє 40-ліття

Четвер, 09 грудня 2010, 03:30
5 грудня 2010 року українці греко-католики міста Лаважоль (Llavallol), що у провінції Буенос-Айреса (Аргентина), святкували 40-річчя від заснування своєї парафії. Того самого дня для душпастирської опіки вірних греко-католиків міста Лаважоль було призначено нового священика з Львівської архиєпархії - о. Тараса Гавришка.
5 грудня 2010 року українці греко-католики міста Лаважоль (Llavallol), що у провінції Буенос-Айреса (Аргентина), святкували 40-річчя від заснування своєї парафії. Того самого дня для душпастирської опіки вірних греко-католиків міста Лаважоль було призначено нового священика з Львівської архиєпархії - о. Тараса Гавришка. З цієї нагоди у місцевому храмі Святого Духа відбулася святкова Архиєрейська Літургія, яку очолив Апостольський адміністратор єпархії Покрови Пресвятої Богородиці в Аргентині Владика Святослав (Шевчук). Співслужили з архиєреєм: єпископ-емерит Михайло (Микицей), віце-канцлер єпархії о. Назарій Кащак та о. Тарас Гавришко. Із словом до парафіян та гостей цієї урочистої події звернувся Владика Святослав, в якому, ґрунтуючись на євангельському читанні, розповів про історію та здобутки цієї греко-католицької громади, її життя та потреби. По завершенні Літургії із вітальним словом до присутніх також звернувся Владика Михайло, а відтак о. Назарій Кащак зачитав декрет про призначення о. Тараса Гавришка вікарієм парафії Святого Духа м. Лаважоль. Свої щирі вітання новопризначеному ієреєві склав також і відсутній через хворобу парох цієї парафії о. Михайло Гримач. Слід теж додати, що на Літургії разом із парафіянами та гостями спільно молилися сестри служебниці, які в особливий спосіб доклали старань до зростання духовного життя парафії, сестри василіанки та представники організації "Просвіта". Завершальним етапом цих урочистостей став святковий обід та концерт у виконанні творчих колективів українців греко-католиків провінції Буенос-Айрес.

Прес-служба єпархії Покрова Пресвятої Богородиці в Аргентині

Довідка: Українські емігранти вперше прибули до м. Лаважоль (Аргентина)  у 1946 році та створили тут філіал культурно-просвітницької організації "Просвіта". Першу Літургію 1951 року відслужив о. Ярослав Сірко. Через брак постійної душпастирської опіки у м. Лаважоль українські емігранти брали участь у літургійному житті римо-католицької парафії цього міста. 1968 року Патріарх Йосиф Сліпий благословив наріжний камінь для будівництва храму та освятив місійний хрест. 27 грудня 1970 року для українців греко-католиків м. Лаважоль було освячено храм Святого Духа.
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next