АКТУАЛЬНО

Парафія УГКЦ Пресвятої Трійці м. Янгстаун відвідали понад 300 студентів і викладачів Католицької школи

П'ятниця, 29 травня 2015, 11:51
27 травня 2015 року парафія Пресвятої Трійці м. Янгстаун, штат Огайо (США), вітала в себе понад 300 школярів, вчителів і деяких членів родин школярів Католицької школи святої Рози з міста Джирард, штат Огайо. Перед входом до храму їх зустрічав отець Любомир Жибак, парох храму Пресвятої Трійці, та диякон Дональд Біллі, який допомагає о. Любомиру в парафіяльному служінні.

Після того, як всі зайшли до церкви, о. Любомир привітав від себе та від імені своїх парафіян усіх гостей, яких супроводжував президент школи, парох римо-католицької церкви св. Рози та канцлер римо-католицької дієцезії Янгстауна, отець-прелат Джон Зуро та директор школи, пані Лінда Бортон. Отець Любомир коротко ознайомив усіх з історією Східних Церков з особливим наголосом на Українській Греко-Католицькій Церкві. Під час свого виступу священик також пояснив основні відмінності між Східними Католицькими Церквами та Римо-Католицькою Церквою, підкресливши, що ні західна, ні східна церковна традиція не перевершує та не поступається іншій, але обидві є різними та прекрасними підходами до однієї і тієї ж віри. Священик вжив відомий вислів святого Папи Івана Павла II, «Церква повинна дихати своїми обома легенями»: Сходу і Заходу (Ut Unum Sint, 54).

Після презентації о. Любомира шкільна спільнота взяла участь у Божественній Літургії святого Івана Золотоустого, яку очолив парох Церкви Пресвятої Трійці у співслужінні з дияконом Доном Біллі. Після Літургії о. Любомир запитав школярів, чи їхні уроки були скасовані сьогодні вранці у зв’язку з візитом до церкви в Янгстауні, на що вони відповіли ствердно. «Це означає, – зазначив о. Любомир, – що ви повинні відвідувати нас частіше». Це викликало усмішки на обличчях присутніх.

На завершення візиту отець-прелат Зуро подякував о. Любомиру та його парафіянам від імені всієї спільноти школи святої Рози за запрошення відвідати їхню церкву, на що всі присутні відповіли щирими оплесками. Гості також одержали кілька подарунків на згадку про відвідини церкви.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next