АКТУАЛЬНО

Парафіяльні волонтери осередків соціального служіння Львівської архиєпархії вчилися писати соціальні проєкти

Понеділок, 03 червня 2019, 14:07
У Реколекційно-відпочинковому центрі «Світлиця» (Львів-Брюховичі) 25 травня 2019 року відбулася зустріч-тренінг представників осередків соціального служіння з одинадцяти парафій Львівської архиєпархії УГКЦ.

Навчання організував Благодійний фонд «Карітас-Львів УГКЦ» у співпраці з тренерами Львівської освітньої фундації – Наталею Шалатою та Анастасією Дишкант.

Зустріч розпочалася з молебню до Пресвятої Богородиці. Директор БФ «Карітас-Львів УГКЦ» о. Андрій Сенейко у вступному слові побажав учасникам плідної роботи, втілення ідей і мрій у реальні соціальні проекти. Разом із мирянами у тренінгу брали участь і небайдужі до соціального служіння священнослужителі – о. Василь Тузяк, о. Михайло Сукмановський, о. Богдан Карпляк, о. Ярослав Максимців.

Під час тренінгу учасники проаналізували ситуацію у своїх громадах у форматі «світового кафе»: наявність ресурсів (мапа ресурсів, чого бракує), актуальні проблеми у громадах (конкретні факти) і конкретні дії, які вже можна чинити сьогодні.

Команди висловлювали думки щодо того, що найбільш необхідно для соціального служіння, і вчились втілювати ці ідеї у конкретні проекти.

Зустріч проходила в рамках всеукраїнського проекту «Підвищення рівня соціальної відповідальності парафій та їх участі у житті громад на місцевому рівні». Цей проект у Львівській архиєпархії УГКЦ вже другий рік поспіль реалізовує БФ «Карітас-Львів УГКЦ».

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.lviv.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next