АКТУАЛЬНО

Парафіяни катедри Пресвятої Родини в Лондоні взяли участь у прощі до Матері Божої у Волсінгемі

Вівторок, 23 жовтня 2018, 11:43
20 жовтня відбулася Марійська проща парафіян катедри Пресвятої Родини в Лондоні до Матері Божої у Волсінгемі, що в Норфолк, східній частині Англії. Понад 40 паломників молилися в новозбудованому храмі, в якому служать отці францискани.

На Божественній Літургії паломники мали можливість висповідатися та прийняти Святе Таїнство Євхаристії, а також поручити себе та своїх ближніх під опіку Матері Божої.

«Ми молилися за мир в Україні, за тих, які його захищають сьогодні на Сході України, а також за тих, які віддали своє життя, щоб цей мир наблизити для нас. Ми також просили про ласки та мудрість для наших духовних провідників. Молилися і за нашу Церкву. Проте наша молитва була не тільки прохальною. Ми також дякували Богу та нашій Небесній Матері за все, що отримали: за нас і наші родини, за наших дітей, а також за чудову сонячну погоду, яка переливалася в любов до нашого Творця та Матері Божої», - розповіла учасниця прощі с. Бернадета Ярославцева, СНДМ.

Нагадаємо, що у 1061 році саксонській аристократці Річельдіс де Фаверше (Richeldis de Faverches) з села Волсінгем у сні з’явилась Мати Божа. Леді Річельдіс побудувала Святий будинок, який протягом 500 років був святинею Пречистої Діви та місцем паломництва. У різні часи його відвідали Генріх ІІІ, Едвард ІІ, Едвард ІІІ, Генріх ІV, Едвард ІV, Генріх VІІ, Генріх VІІІ та Еразм Роттердамський.

До 1538 року святиня стала одним з найбільших релігійних центрів в Англії та Європі, нарівні з Кентенбері та Гластонбері. За правління Генріха VІІІ вона була закрита і майже чотири століття залишалася в забутті. Лише в ХХ столітті Волсінгем відродився як центр паломництва. Тепер щороку близько 250 тисяч прочан із різних куточків Англії відвідують англійський Назарет, щоб випросити ласк та благословення від Ісуса через Його Матір – Пречисту Діву Марію Волсінгемську.

http://www.ssmi-ua.org

 

 

 
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next