АКТУАЛЬНО

Парафіяни паризького собору Святого Володимира здійснили прощу до каплиці Чудотворного медальйона Пресвятої Богородиці

П'ятниця, 20 грудня 2019, 12:47
У неділю, 15 грудня, парафіяни паризького собору Святого Володимира Великого здійснили щорічну прощу у головний дім Згромадження сестер святого Вікентія де Поля.

Очолив прощу настоятель собору отець Ігор Ранця. Разом із настоятелем Божественну Літургію у каплиці Чудотворного медальйона Пресвятої Богородиці співслужили отець Володимир Пендзей та диякон Славко Чізмар. Літургію співав хор парафії Усіх святих з Венсену.

У своїй проповіді під час богослужіння отець Ігор наголосив на важливості жертовності, вмінні ділитися власним добром та плеканні духовних благ понад матеріальними. Як приклад, отець пригадав історію каплиці Чудотворного медальйона, а також життя сестри Катерини Лябуре, якій Пресвята Богородиця з’явилася у цьому святому місці тричі. Було зазначено, що життя Катерини, яка згодом була проголошена святою, є прикладом для всіх парафіян цілковитої жертовності, служіння та допомоги ближнім, адже вона «віддавала все, що мала, тим, хто нічого не мав».

По завершенні богослужіння вперше, згідно зі східною традицією, були вшановані мощі святої Луїзи де Маріяк, співзасновниці дому Згромадження сестер святого Вікентія де Поля та святої Катерини Лябуре. Також пролунала молитва за Україну  «Боже, великий, єдиний». 

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://ugcc.fr


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next