АКТУАЛЬНО

Парафіяни Житомирщини приєдналися до акції «Шкільний портфелик»

П'ятниця, 01 вересня 2017, 11:40
Вже не вперше перед початком навчального року благодійний фонд «Карітас» ініціює проведення акції «Шкільний портфелик», мета якої допомогти дітям із малозабезпечених родин відчувати себе, не дивлячись на скрутне економічне становище родини, повноправними школярами. У часі акції всі люди доброї волі можуть передати організаторам зібрані портфелики, канцелярське приладдя чи перерахувати кошти на придбання цих речей. В останні роки акцією охоплено також дітей загиблих під час військових дій, воїнів АТО, переселенців.

Цього року акцію активно підтримали і на Житомирщині. Так, у парафії Святого Василія Великого міста Житомира протягом кількох тижнів проводили збірки пожертв. На зібрані кошти було придбано й укомплектовано шкільним приладдям два портфелики та сформовано вісім канцелярських наборів для першокласників. За сприяння благодійного фонду «Карітас-Київ» було закуплено 25 шкільних канцелярських наборів.

Саму ж благодійну акцію проведено на парафії Святої Трійці в Радомишлі. Так у неділю, 27 серпня, після Святої Літургії адміністратор парафії  протоєрей Віталій Сидорук благословив дітей на новий навчальний рік, а парафіяни вручили дітям із потребуючих родин подарункові набори шкільного приладдя. Сама акція пройшла у приміщенні музею української домашньої ікони «Замок Радомисль», де місцева громада збирається на богослужіння.

Наступного тижня акціяю продовжили в Житомирі. 1 вересня, у День знань, подарункові набори шкільного приладдя отримали діти з кризових родин, якими опікуються сестри-монахині зі Свято-Введенського монастиря міста Житомира.

Загалом акція охопила 35 дітей.

Прес-служба БФ «Карітас-Київ»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next