АКТУАЛЬНО

Паризька єпархія оголосила онлайн-збірку на підтримку парафій

Понеділок, 06 квітня 2020, 12:54
Апостольський адміністратор єпархії Святого Володимира Великого в Парижі владика Гліб Лончина оголосив онлайн-збірку на підтримку парафій у період карантину.

Така нагальна потреба виникла у зв’язку із скасуванням публічних богослужінь. У своєму зверненні до вірян владика Гліб закликав церковну спільноту до «солідарності, молитви одні за одних, духовної та матеріальної взаємопідтримки». Зокрема, він сказав: «Добровільна онлайн-збірка на підтримку парафій – це ще один спосіб взяти участь у житті Церкви під час карантину. Ідучи до храму, багато хто з нас дає на збірку під час Літургії або залишає пожертву за свічку. Ці пожертви є життєво важливими для парафій. Як наша молитва перенеслася в інтернет – так і посильну пожертву на церковні потреби можна зробити в інтернеті. 

Сайт онлайн-збірки розробила Конференція Єпископів Франції для всіх дієцезій і єпархій, які діють на території Франції, але можна зробити пожертву також і для парафій у Бельгії, Нідерландах і Швейцарії.

Після закінчення карантину та відновлення публічних богослужінь сайт буде закрито, а зібрані кошти буде передано відповідним парафіям. 

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://ugcc.fr


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next