АКТУАЛЬНО

Паризька катедра Святого Володимира Великого організувала в Люрді осінні канікули з Богом

Понеділок, 04 листопада 2019, 13:05
З 19 по 26 жовтня відбувся третій християнський табір «Золота осінь з Богом», який організувала паризька катедра Святого Володимира Великого у Марійському духовному центрі в Люрді. Цього року в таборі взяло участь сорок дітей та шестеро аніматорів – це найбільша кількість за останні роки.

Серцевиною табору була щоденна Літургія, під час якої духівник о. Володимир Пендзей звертався до учасників, скеровуючи їхні погляди на люблячого, доброго і милосердного Бога. А через катехизацію, яку провадила сестра Надія, діти пізнавали правди християнської віри, результатом чого стала їхня участь у Тайні Покаяння та щоденна Євхаристія.

Першого дня до табору завітав апостольський адміністратор Паризької єпархії Гліб Лончина, який благословив усіх та побажав щасливого таборування. Дітей також вітали генеральний вікарій єпархії і за сумісництвом адміністратор парафії в Люрді отець Михайло Романюк та синкел у справах духовенства Бельгії отець Адам Фігурек.

Дні в таборі були насичені різноманітними заняттями. Кожного ранку українська пісня будила всіх учасників і закликала до руханки з аніматором Юрієм. Щодня була лікувальна фізкультура, під час якої Юра давав уроки здорового способу життя.

Аніматори Юлія, Ірина та Руслана майстер-класами надихали дітей творити щось нове, самобутнє. Рукоділля давало учасникам табору нагоду для втілення креативних ідей.

Незмінними елементами щоденної програми були великі ігри та естафети, а вечорами діти представляли свої таланти, у тому числі й акторську майстерність.

«Під час табору ми традиційно ходили до стіп Богородиці, дякували і просили за наших рідних. Ми відвідали усі місця Санктуарію, де діти мали змогу дізнатися про історії пов’язані з цим чудотворним місцем. Також ми навідалися до української церкву, де нас гостинно прийняли отець Михайло Романюк разом із сестрами Мартою та Давидою (СНДМ).

В останній вечір табору діти ходили до Ґроти на спільну вервицю, де молилися за щасливе повернення додому. Це був чудовий тиждень з Богом у доброму спілкуванні, з усмішкою на вустах. Ми добре їли і мало спали, але щасливі, що мали, хоч лише тиждень, але справді Золоту осінь з Богом. Нехай Пресвята Богородиця береже наших наймолодших парафіян впродовж року, щоб зростали мудрістю перед Богом», – написала по завершенні табору аніматорка Іра Івашків.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://ugcc.fr


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next