АКТУАЛЬНО

Парламент постановив відзначити на державному рівні 120-річчя від дня народження Патріарха Йосифа (Сліпого)

Четвер, 22 березня 2012, 20:03
Верховна Рада України постановила відзначити на державному рівні 120-річчя від дня народження Патріарха Української Греко-Католицької Церкви Йосифа (Сліпого). Як передає кореспондент УНІАНу, за ухвалення відповідної постанови проголосував 361 народний депутат з 412, зареєстрованих в сесійній залі. Заходи з відзначення 120-річчя Патріарха Йосифа відбуватимуться протягом всього поточного року.
Верховна Рада України постановила відзначити на державному рівні 120-річчя від дня народження Патріарха Української Греко-Католицької Церкви Йосифа (Сліпого). Як передає кореспондент УНІАНу, за ухвалення відповідної постанови проголосував 361 народний депутат з 412, зареєстрованих у сесійній залі. Заходи з відзначення 120-річчя Патріарха Йосифа відбуватимуться протягом усього поточного року. Парламент рекомендував Кабінету міністрів України утворити оргкомітет та розробити і затвердити план заходів з відзначення на державному рівні 120-річчя Патріарха Йосифа. Крім того, ВР рекомендувала органам влади сприяти виданню праць ісповідника віри; організувати проведення у Києві науково-практичної конференції на тему «Роль Патріарха Йосифа (Сліпого) в державотворенні України та формуванні національної ідентичності українського народу»; ініціювати питання щодо здійснення заходів зі збереження та реставрації об’єктів, пов’язаних із його діяльністю. Національному банку України ВР рекомендувала випустити пам’ятні монети із серії «Видатні діячі України» із зображенням Патріарха Йосифа, а «Укрпошті» – видати серію поштових конвертів та здійснити випуск і спецпогашення марок з його портретом.

Як ми повідомляли раніше, Синод Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ для належного відзначення 120-річчя з дня народження Патріарха Йосифа (Сліпого) затвердив текст Пастирського послання з нагоди ювілею, Всеукраїнську прощу УГКЦ до Зарваниці 2012 року присвятив ювілеєві Патріарха Йосифа та доручив у всіх єпархіях та екзархатах Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ провести відповідні заходи для належного відзначення цієї річниці.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next