АКТУАЛЬНО

Парафіяни храму Святого Василія Великого відвідали місця, де жив і творив Тарас Шевченко

Понеділок, 16 червня 2014, 16:22
14-15 червня парафіяни храму Святого Василія Великого та інших парафій Києва вирушили у дводенну мандрівку Шевченківськими місцями в супроводі священика – о. Томи Кушки, ЧСВВ.

Поїздку організував монастир Святого Василія Великого спільно з Патріаршим паломницьким центром УГКЦ. За сприяння місцевого священика о. Юліана Шеремети прочани мали нагоду відвідати унікальні місця центральної України, де жив і творив великий Кобзар.

30 прочан у супроводі екскурсоводів відвідали Кирилівку, Моринці та Будище, де минуло дитинство поета, завітали до музеїв, присвячених життю та творчості Кобзаря. Подарунком для прочан стали відвідини музею-садиби Івана Нечуя-Левицького, що в с. Стеблів, де свого часу мешкала родина класика української літератури.

У неділю після Літургії, котру очолив о. Юліан разом з о. Томою, група відвідала з екскурсією урочище Холодний Яр, Мотронинський монастир, Чигирин та Суботів – легендарні місця Центральної України, неодноразово описувані класиками української літератури та її сучасниками.

Дорога поєднувалася з молитвою, цитуванням віршів Тараса Шевченка, цікавими розповідями екскурсовода та науками о. Томи – духівника групи. За словами учасників молитовно-екскурсійної поїздки Шевченківськими місцями, кожен повернувся додому збагачений духовно та з відчуттям приємної втоми. Адже такі поїздки відкривають нам Україну, її історію, минуле та сучасність; дають можливість зрозуміти сьогодення з погляду класиків та доторкнутися до витоків українства, що формувалося задовго до незалежності нашої держави.

Більше фото…

http://osbm-kyiv.com.ua/archives/11638

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next