АКТУАЛЬНО

Пасічники зі всієї України вперше молилися разом у Зарваниці

Вівторок, 02 жовтня 2018, 12:09
30 вересня у Марійському духовному центрі в Зарваниці відбулася перша Всеукраїнська проща пасічників, яку з ініціативи п. Юрія Березовського, голови громадського об`єднання «Спілка пасічників Тернопільщини» організувала Комісія у справах мирян Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ.

Участь у паломництві взяли члени Всеукраїнського громадського об`єднання «Спілка пасічників України» на чолі з головою п. Володимиром Стретовичем. Прибули пасічники з Тернопільщини, Прикарпаття, Буковини, Закарпаття, Рівненщини та Волині.

Розпочалася проща з Архиєрейської Божественної Літургії, яку в соборі Зарваницької Матері Божої очолив Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор (Мартинюк).

«Сьогодні, дорогі, Ісус запрошує нас пошукати пріоритети, пошукати, що в нашому житті є найбільш важливим, до чого ми повинні прагнути, щоб реалізуватися, щоб почуватися щасливими людьми. Він запрошує спасти свою душу, яка є найбільшою цінністю людини», - звернувся до вірних владика Теодор і навів приклад бджілки, «яка має один-єдиний пріоритет - шукати те, що є найважливішим у житті».

Після богослужіння відбулася панахида за героями, які віддали життя за незалежність України. На завершення паломники відвідали всі святині Марійського духовного центру.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://zarvanytsya.org


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next