АКТУАЛЬНО

"Пасхальну зустріч" провели українці Естонії

Вівторок, 14 травня 2019, 10:40
12 травня, у День матері, у м. Таллінн відбулася "Пасхальна зустріч", яку організувала Українська Греко-Католицька Церква в Естонії.

Гостями зустрічі були представники естонського духовенства і монашества, політичні, громадські та культурні діячі, а також представники української громади та прихожани нашої церкви з усієї Естонії.

На початку зустрічі з привітальним словом до гостей виступили Апостольський адміністратор Естонії єпископ Філіпп Журдан, душпастир для українців греко-католиків Естонії прот. Роман Кіх, Надзвичайний і Повноважний посол України в Естонській Республіці пані Мар’яна Беца та член Рігікогу (парламенту Естонії) Тармо Круузімяє. У виступах особливо було підкреслено важливість єдності, підтримки один одного та співпраці для розбудови суспільства, де всі почуваються рівними та потрібними.

Під час зустрічі гості мали можливість насолодитися прекрасною музикою та чудовим співом у виконанні Олени Бражник, Оксани Сінькової та вокального ансамблю "Крила" у складі Любов Лаур, Олена Думініка та Людмила Грам'як.

Також естонським гостям були представлені українські великодні традиції. Увагу присутніх привернули писанки з церковної колекції, виставка картин українського художника Дмитра Добровольського та учнів недільної школи "Надія", фотовиставка з життя талліннської парафії УГКЦ.

Під час фуршету всі гості мали можливість ближче познайомитися між собою, поспілкуватися та більше дізнатися про діяльність УГКЦ в Естонії. А наприкінці зустрічі між присутніми був розіграний традиційний український великодній кошик, який цього разу поїхав до м. Тарту.

фото

Прес-служба УГКЦ в Естонії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next