АКТУАЛЬНО

Пастирський візит владики Степана (Менька) на Полтавщину

П'ятниця, 03 січня 2014, 16:25
29-30 грудня у м. Полтаві з пастирським візитом перебував владика Степан (Меньок), Екзарх Донецько-Харківський. У каплиці Пресвятої Трійці УГКЦ була відслужена Архиєрейська Божественна Літургія.

Під час проголошення недільної проповіді владика Степан наголосив на необхідності берегти та розвивати такі парафії, як у Полтаві. Також архиєрей закликав вірних громади бути активними в житті Церкви, якомога частіше приступати до Святих Таїнств, а також намагатися залучити до духовного життя тих людей, які на сьогодні перебувають поза межами Церкви.

А вірні парафії Пресвятої Трійці склали єпископу Степану слова найщирішої подяки за ту духовну і матеріальну опіку, яку він надає своїй пастві, а також за його значний внесок у справу розбудови Донецько-Харківського екзархату та Греко-Католицької Церкви на східних теренах нашої України. 

Візит архипастиря, його щире слово та підтримка надовго залишаться у пам’яті греко-католицької громади м. Полтави.

30 грудня владика Степан зустрівся зі священиками, які служать на території Полтавської області. На цій зустрічі кожен зі священнослужителів поділився своїм досвідом: успіхами та труднощами, які виникають на їхній дорозі. Усе ж єпископ закликав своїх пастирів до плідної, безкорисливої та сумлінної праці, тому що це одна з головних умов розвитку та процвітання нашої Церкви.

31 грудня архипастир відвідав Згромадження сестер милосердя св. Вікентія і дім Божого Милосердя для сиріт, яким опікуються черниці. Освятивши каплицю в їхньому домі, єпископ пригадав ті складні обставини та умови, які довелося подолати сестрам, аби нині досягнути такого значного результату у своїй місійній праці, яку вони розпочали 5 років тому. Можна лише захоплюватися тією наполегливістю, тими ідеалами жертовного служіння, які випромінювали сестри тут, на Полтавських землях, усі ці роки. Владика Степан очолив нічну Літургію на Новий рік у будинку сестер. 1 січня відбулося Хрещення та Миропомазання Оленки, 10-річної дівчинки, яку сестри взяли під свою опіку.

Сестри милосердя святого Вікентія висловлюють щиру подяку владиці Степану як доброму батькові, який відвідав їх, розділив радість Нового року та скріпив місійний дух у їхній нелегкій праці.

Повідомив о. Максим Кролевський

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next