АКТУАЛЬНО

Патріарша курія УГКЦ переймає досвід Німеччини в управлінні дарами

Середа, 05 червня 2019, 17:25
З 4 по 7 червня 2019 року, на запрошення німецької благодійної організації «Реновабіс», у Баварії (Німеччина) з робочим візитом перебувають о. Володимир Містерман, заступник адміністратора Патріаршої курії, та о. Любомир Яворський, патріарший економ.

У зустрічах також беруть участь: п. Оксана Болюк, працівниця фінансового відділу курії, о. Володимир Фірман, економ Тернопільсько-Зборівської архієпархії, і п. Мартін Бюшермелє, консультант із питань співробітництва (Реновабіс, Німеччина), який супроводжує гостей з України.

Офіційний візит розпочався з Божественної Літургії, яку в каплиці центрального осідку організації в м. Фрайзинг, очолив генеральний директор Реновабісу о. д-р Крістіан Гартл у співслужінні зі згаданими священнослужителями. Під час Служби Божої, на якій зібралися всі працівники організації, о. Володимир Містерман виголосив проповідь під гаслом «Святий Дух веде нас». Роздумуючи над євангельським читанням, зокрема над стихом: «А вічне життя у тому, щоб вони спізнали Тебе, єдиного, істинного Бога, і Тобою посланого – Ісуса Христа» (Ів. 17, 3), – проповідник зосередив особливу увагу на дії Святого Духа, який допомагає кожному, хто шукає Бога, пізнавати Його в потребуючих, ближніх, поранених, сиротах, біженцях та Божому створінні – природі, та допомагає будувати Царство Боже в мініатюрі вже тут і зараз. «Дари Святого Духа, які ми отримуємо в таїнствах Хрещення та Миропомазання, допомагають нам розпізнати в природі Боже створіння, щоби потім використати цей потужний потенціал, який Творець заклав у природі, на користь не лише теперішніх, а й прийдешніх поколінь, засвідчуючи цим нашу віру в Бога», - наголосив заступник адміністратора Патріаршої курії.

Завдяки цікавим і пізнавальним зустрічам українські партнери збагачуються досвідом Церкви в Німеччині, налагоджують міжнародну співпрацю, вивчають, як ефективно управляти дарами і творити креативні проекти, котрі могли б сприяти трансформації суспільства на основі християнських і загальнолюдських цінностей.

Спілкуючись із гостями з України про діяльність УГКЦ, німецькі колеги висловили слова вдячності за живе свідчення віри в сучасному світі та зауважили, що вони теж збагачуються під час таких дружніх зустрічей.

Секретаріат адміністратора Патріаршої курії УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next