АКТУАЛЬНО

Патріарший економ зустрівся з активними священниками, з якими говорили про перспективи розвитку соціального підприємництва

Середа, 04 вересня 2019, 13:52
Патріарша курія УГКЦ разом із Благодійним фондом імені митрополита Андрея Шептицького проводить реалізацію благодійної програми «Дослідження потреб громад щодо розвитку соціального підприємництва у контексті вчення митрополита Андрея Шептицького».

Дослідження відбувається у контексті реалізації проекту «Мудра справа», який має місію духовного і матеріального розвитку громад через пошук можливостей і реалізацію потенціалу, а також інтерактивного формаційного курсу для священників «МАПа».

Захід, який проводиться 3-6 вересня 2019 року, відкрив патріарший економ о. Любомир Яворський. «Справжній добробут є тільки тоді, коли отриманий завдяки праці, яка принесла користь і щастя іншим. Саме тому сьогодні відновлюємо соціально-економічну доктрину митрополита Шептицького, прагнемо творити соціальні підприємства у нашій Церкві. Моє завдання, як патріаршого економа, забезпечити економічну та господарську єдність всієї нашої Церкви, об’єднати між собою парафії в Україні та закордоном із керівним центром – Патріаршою курією. З цією метою проводимо дослідження потреб багатьох наших громад і на основі цього дослідження створимо програму, яка матиме амбітну мету – якісно трансформувати українське суспільство», – зазначив о. Любомир.

Отець Ростислав Пендюк, голова Молодіжної комісії, також прокоментував: «Уже не перший рік ми ставимо собі мету надати молодим священникам цілісні й сучасні практичні знання про новітні методи, які можна використовувати в повсякденному душпастирському служінні. Разом ми творимо спільноту священників, зацікавлених у розвитку молоді, і об’єднання навколо різноманітних соціальних проектів».

За словами координаторів заходу, проект «Мудра справа» – це так зване нове дихання справи митрополита Андрея Шептицького, його пастирського послання «Як будувати рідну хату»; це втілення соціально-економічної доктрини Шептицького у нових умовах; це тяглість історії та вчення УГКЦ від митрополита Андрея до Блаженнішого Святослава.

За результатами дослідження планується організувати навчання для активних священників і лідерів локальних громад із розвитку соціального підприємництва; створити платформу комунікації між ініціаторами соціальних проектів та донорами/інвесторами; допомогти ініціаторам у написанні проектів, бізнес-планів, пошуку фінансування та запуску їхніх "справ".

Пресслужба патріаршого економа


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next