АКТУАЛЬНО

«Патріарша курія — це структура, яка покликана бути координатором і комунікатором для життя Церкви», — о. Андрій Максимович

Середа, 05 вересня 2018, 16:22
Діяльність Патріаршої курії є ефективною та різносторонньою, зокрема це підтверджує її досягнення за останній рік. Ця структура постійно намагається працювати дедалі більше злагоджено та продуктивно для втілення нових задумів та ідей для життя нашої Церкви.

На цьому наголосив о. д-р Андрій Максимович, адміністратор Патріаршої курії УГКЦ, у середу, 5 вересня, у рамках свого виступу на Синоді Єпископів УГКЦ у Львові. Отець Андрій представив звіт про діяльність Патріаршої курії за минулий рік.

“Перший досвід завжди запам’ятовується, тому що він зазвичай тривожний і пов’язаний з новими очікуваннями та сподіваннями. Я пішов на цей досвід із відчуттями надії, бо знав, що його відгомін з боку владик буде зацікавленим і активним. Вони переживають за нашу Церкву, зокрема і за долю Патріаршої курії, адже це структура, яка покликана бути координатором та комунікатором для життя Церкви”, — поділився своїми враженнями про досвід звітування адміністратор Патріаршої курії.

“Насамперед, ми звітували за імплементацію рекомендацій і висновків аудиту. Блаженніший Святослав перед тим, як доручити мені адміністрування Курії, ознайомив мене з аудитом і його висновками, а також попросив мене діяти в узгодженні з ним (аудитом). Я звітував про те, наскільки мені вдається узгодити і злагоджено вибудовувати імплементацію всередині Курії. Адже вона  має свою специфіку, яка полягає в тому, що одна її частина є у Львові, а інша — у Києві, специфічними є також адміністрація та економат”, — зазначив о. Андрій Максимович.

А пізніше додав: “Під час роботи мені вдалося вибудувати основи комунікативної складової, відбулося збагачення інформацією та висновками тощо. Я ділився з Синодом своїми висновками, напрацюваннями та про структурні моменти, які пов’язані з освяченням приміщень у Києві та освяченням престолу в Патріаршому домі у Львові. Частина Патріаршої курії в столиці змогла ввійти у новий простір: фізичний та духовний, де працівники вибудовують нову атмосферу родини”, — запевнив адміністратор Патріаршої курії.

На його думку, оптимізація Курії вимагатиме ще більшого часу, тому що це складний і специфічний організм. Він поділився своїми планами і напрацюваннями з присутніми, тобто що потрібно покращити, на чому акцентувати увагу, а також згадав про мотивацію і заохочення для людей. “Працівникам потрібно пояснювати, що ми маємо, а що хочемо мати і як ми повинні це втілювати. Необхідно заохочувати їх для ще тіснішої співпраці, для побудови ефективного організму для нашої Церкви”, — наприкінці додав о. д-р Андрій Максимович, адміністратор Патріаршої курії.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next