АКТУАЛЬНО

Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ започатковує інформаційний проєкт для об’єднання родин #walkingwithfamilies

Понеділок, 20 грудня 2021, 10:13
У час підготування до Різдва Патріарша комісія у справах молоді долучається до медійного проєкту Декастерії у справах мирян, сім’ї та життя ― #walkingwithfamilies.

― Сьогодні інститут сім’ї змушений протистояти багатьом викликам. Щодо цієї ситуації Глава УГКЦ наголосив: «Так як свого часу в підпіллі сім’я зберегла Церкву, так сьогодні обов’язком Церкви є зберегти сім’ю». Зрештою, наші єпископи УГКЦ у своєму останньому Синодальному посланні заохочують огорнути особливою душпастирською турботою кожну родину, ― каже заступник очільника Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ отець Роман Демуш. ― Ми хочемо подорожувати з нашими сім’ями в цей передсвятковий час, адже Різдво ― це особливий період, коли наші родини збираються разом за святвечірніми столами, відвідують одні одних, колядують, радіють, єднаються.

У межах проєкту #walkingwithfamilies щоденно висвітлюватимемо в соцмережах стилізовані уривки Апостольського післясинодально повчання про любов у сім’ї «Радість любові» (Amoris Laetitia). У такий спосіб важливими повідомленнями охоплюватимемо різні вікові групи ― дітей, молодь, молоді подружжя, батьків, дідусів та бабусів.

― Важливо передовсім ознайомити усіх із турботливою думкою Церкви-матері, розповісти про любов у родині, а також спробувати дати відповіді на виклики та різні кризові ситуації, у яких може перебувати християнська сім’я. Не менш важливо спробувати подолати так званий «конфлік поколінь». Про нього в особливий спосіб говорить Папа Франциск, звертаючись до молоді в своєму листі «Христос живий». Понтифік говорить про «молодь із корінням», наголошуючи на тому, що «неможливо рости без міцного коріння, яке допомагає твердо стояти і триматися землі. Легко «полетіти геть», якщо не маєш за що триматися». Ще одне важливе завдання цього проєкту ― підготувати всі християнські родини до особливої події, а саме: десятої Світової зустрічі сімей, яка відбудеться в Римі 22-26 червня 2022 року, ― пояснив отець Роман.

Коли мова заходить про складні життєві ситуації та родинні питання, багато хто відразу намагається сперечатися, не витрачаючи часу і сили на те, щоб спершу просто подумати.

Папа Франциск пропонує нам інший підхід. У своєму Апостольському повчанні «Радість любові», яке на перший погляд може викликати деякий шок чи навіть непорозуміння (тому цей документ був причиною критики серед деяких кардиналів, які звинувачували Папу в єресі та відступництві від католицького віровчення), Святіший Отець описує деякі складні ситуації, у яких може опинитися сучасна родина та пропонує чимало порад, які мають на меті допомогти родинам подолати ці труднощі.

Документ написаний простою, доступною мовою і будь-яка доросла людина, не байдужа до питань віри, здатна його прочитати та зрозуміти. «Радість любові» слід читати у світлі «Familiaris Consortio» («Сімейне співжиття») святого Папи Івана Павла ІІ та інших попередніх документів Церкви з питань сім’ї та шлюбу.

dyvensvit.org


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next