АКТУАЛЬНО

Патріарша курія УГКЦ підписала пенсійний контракт з НПФ «Покрова»

Понеділок, 13 березня 2017, 11:50
На першому у 2017 році засіданні Ради НПФ «Покрова» отець Роман Небожук, виконавчий директор Патріаршої курії УГКЦ, а також голова Ради Фонду підписав перший пенсійний контракт НПФ «Покрова» з роботодавцем. Відтак відкритий недержавний пенсійний фонд «Покрова» розпочав новий етап свого розвитку, адже з моменту заснування Фонду у 2008 році його вкладниками були лише фізичні особи.

«У 2017 році Українська Греко-Католицька Церква вирішила надати всім підприємствам можливість забезпечити своїх працівників додатковою до державної пенсією через недержавний пенсійний фонд, засновником якого вона є, та своїм прикладом показати, що пенсійне забезпечення працівників – це необхідність, викликана часом, і свідома громадянська позиція», – прокоментував цю подію митрофорний протоієрей отець Олекса Петрів, керівник Департаменту зовнішніх зв’язків УГКЦ в Україні.

Він також відзначив, що в умовах незавершеності пенсійної реформи в Україні, відсутності другого рівня пенсійної системи, величезного пенсійного навантаження на державний бюджет при низьких пенсіях піклуватися про найманих працівників, створюючи їм додатковий соціальний захист на старість в недержавному пенсійному фонді, – це норма для соціально відповідального підприємства. «Навіть більше, це підтримка економіки нашої держави, адже кошти недержавних пенсійних фондів – це інвестиційний ресурс для економіки країни. Хоч би який він зараз був маленький, але це реальний внутрішній інвестор. Тому недержавне пенсійне забезпечення працівників – це не лише вклад підприємства у власний людський капітал, піклування про ближнього, а й вклад в економічну незалежність України», – сказав о. Олекса.

Патріарша курія УГКЦ виступила першою юридичною особою, що уклала пенсійний контракт із НПФ «Покрова» з щомісячними внесками на користь своїх співробітників.  

Нагадаємо, що за три найскладніших для нашої країни роки, НПФ «Покрова» надійно захистив пенсійні накопичення учасників, забезпечив дохідність Фонду 107, 88 відсотка. Середня дохідність за останні три роки становила 35, 96 відсотка на рік.

Довідка

Відкритий недержавний пенсійний фонд «Покрова» зареєстровано 7 квітня 2008 року. Засновником Фонду виступила Українська Греко-Католицька Церква в особі Верховного Архиєпископа Любомира (Гузара).

Адміністратором НПФ «Покрова» виступає Всеукраїнський адміністратор пенсійний фондів.

Компанія з управління активами – Компанія з управління активами «Всесвіт».

Банк-зберігач – ВАТ «Ощадний банк України».

Більш детально показники діяльності НПФ «Покрова» представлені на сайті www.vseswit.com.ua

www.vseapf.com.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next