АКТУАЛЬНО

Патріарший собор Воскресіння Христового продовжує молитовне та соціальне служіння під час війни

Неділя, 27 лютого 2022, 18:37
У час російсько-української війни та воєнного лихоліття Патріарший собор Воскресіння Христового у м. Києві продовжує бути місцем молитви та служіння.

Молитовне життя в храмі відбувається за звичним розкладом, але зважаючи на обставини та навколишні загрози. Вранці служаться дві Божественні Літургії – о 7:30 та о 9:00, а ввечері – Вечірня о 18:00. Священники залишаються при храмі для задоволення духовних потреб, розмов, сповіді та служіння.

У М’ясопусну неділю, 27 лютого 2022 року, відбулася Божественна Літургія, яку очолив о. Никанор Лоїк. У зв’язку із введенням комендантської години, молитва була звершена в порожньому храмі. Проте, за посередництвом онлайн-трансляції «Живого телебачення», до неї долучилися віряни з усіх куточків України та світу. Після Літургії відбулася також трансляція молитви «Ангелус» з Ватикану, яку традиційно провадив Святіший Отець Франциск. Окрім того, «Живе телебачення» щоденно продовжує підтримувати надію та молитовний дух за допомогою молитовної ініціативи «Вервиця єднає» о 20:00.

Також Патріарший собор продовжує діяти як місце соціального служіння. Зокрема, його підвальні та додаткові приміщення використовуються як укриття для людей із навколишнього району під час звуків сирен та повітряних загроз. Оскільки 26 лютого о 17:00 у Києві розпочалася комендантська година, яка триватиме до 8:00 28 лютого, то люди залишаються в укритті. Їм надали спальники, подушки, ковдри та засоби першої необхідності для сну. Харчування здійснюється силами парафіян і волонтерів, а також заздалегідь приготованих продуктових наборів у межах безстрокової акції «Нагодуй голодного» у «Куточку доброго самарянина».

Патріарший собор Воскресіння Христового продовжує здійснювати духовну опіку вірних через молитву та соціальне служіння для добра українського народу.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next