АКТУАЛЬНО

Пенсіонери зі Стрийської єпархії розпочали новий навчальний рік в Університеті третього віку

Середа, 02 жовтня 2019, 15:42
У вівторок, 1 жовтня 2019 року, зі спільної молитви в катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці розпочали новий навчальний рік слухачі Університету третього віку, який діє в Стрию. З цієї нагоди Божественну Літургію очолив єпарх Стрийський Тарас Сеньків.

Єпископ, звертаючись до присутніх, привітав слухачів Університету з початком навчального року і у своїй проповіді наголосив на важливості Божественної Літургії, «яка є для нас найкращою лекцією».

«Христос, котрий живе в Церкві, прославляє Небесного Отця і уділяє людям конкретні дари спасіння, вершиною яких є участь у Євхаристії. І доти, доки ми не виконуємо цього слова, залишаємося лише споглядачами», – наголосив єпископ, закликаючи слухачів Університету «відчути Божу присутність у Божественній Літургії».

По завершенні Богослужіння голова Університету третього віку пані Ольга Пилипів від імені всіх слухачів подякувала владиці Тарасу за молитву і добрі духовні настанови.

Довідка: Університет третього віку у м. Стрию створений за сприянням катедрального храму Успіння Пресвятої Богородиці  в жовтні 2017 року. Сьогодні його учасниками є близько вісімдесяти слухачів віком від п’ятдесяти п’яти років, які систематично і з великим задоволенням відвідують лекції з релігієзнавства, історії України та краєзнавства, культури і літератури, заняття з комп’ютерної грамотності. Для них створені гуртки за інтересами: вокальний, літературний, ткацький, драматичний, хореографічний, секція з плавання, заняття в тренажерному залі, секція-гурток «Мандрівник».

 

Західне бюро «Живого ТБ»
за матеріалами https://stryiugcc.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next