АКТУАЛЬНО

Пенітенціарне душпастирство закликає написати відгук на твори Всеукраїнської виставки-конкурсу образотворчого мистецтва в’язнів «Покликані до свободи»

Четвер, 31 грудня 2020, 14:16
На фейсбук-сторінці Пенітенціарного душпастирства УГКЦ представлена віртуальна галерея творів Всеукраїнської виставки-конкурсу образотворчого мистецтва в’язнів «Покликані до свободи».

Організатори закликають написати відгук чи побажання авторові уподобаного твору (не забудьте додати номер конкурсного твору) персонально від себе. Послання пропонують зісканувати або сфотографувати й надіслати на адресу: [email protected]

Такий допис буде доданий до особистої книги відгуків згаданого автора. Він зможе прочитати його незабаром, після отримання особисто. «У часі карантину і додаткової ізоляції пенітенціарних установ це має особливе значення», - кажуть організатори конкурсу.

Виставка образотворчого мистецтва в'язнів «Покликані до свободи» діє в галереї Патріаршого собору Воскресіння Христового. Її організували Пенітенціарне душпастирство Української Греко-Католицької Церкви спільно з БФ «Карітас-Київ» у співпраці з Державною кримінально-виконавчою службою України. В експозиції представлені понад сто шістдесят творів мистецтва в’язнів та працівників пенітенціарних установ. Серед них – вісім експонатів з інших країн світу. Наприкінці грудня стала доступна віртуальна галерея робіт конкурсантів.

На думку одного із організаторів конкурсу, тюремного капелана Костянтина Пантелея, через образотворче мистецтво відбувається найбільш людяний діалог для подолання мурів відчуження і для щирого порозуміння. «Такі події здатні змінити суспільство на краще, починаючи від нас», - переконаний о. Костянтин.

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами Пенітенціарного душпастирства УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next