АКТУАЛЬНО

Глава УГКЦ в університеті м. Перуджія (Італія) закликав «переосмислити Європу»

Неділя, 21 травня 2017, 13:39
19 травня Блаженніший Святослав, Глава і Отець УГКЦ, узяв участь в міжнародній філософській конференції «Європа між утопією та занепадом», що відбулася в національному університеті м. Перуджія (Італія).

Звертаючись до присутніх науковців міжнародної академічної спільноти та студентів університету, Глава УГКЦ закликав «переосмислити концепцію самого поняття Європи та розширити його горизонти». Він вважає, що «західна наукова концепція Європи дуже часто не враховує Східної Європи, до якої належить також і Росія. Потрібно усвідомити, що всі процеси, які відбуваються в Західній Європі, раніше чи пізніше зачіпають її східну частину і навпаки». Як приклад, він навів сучасні події в Україні.

Предстоятель УГКЦ також розповів про створення нової соціальної моделі, яку на Заході святий Іван Павло II називав «культурою смерті», Папа Венедикт XVI говорить про споживацьке суспільство, а Святіший Отець Франциск вважає її як «культурою відкинення». Натомість у Східній Європі народжується ще інша модель, автором якої є Владислав Сурков. «Ця модель, − вважає Блаженніший Святослав, − інструменталізує будь-які моральні цінності і почуття. ЇЇ гаслом є: або ти використовуєш інших, або інші використовують тебе».

Про ідентичність Європи та її сучасні проблеми в історичному контексті говорив відомий французький філософ Ремі Браг.

У конференції взяв участь кардинал Гвалтьєро Бассетті, Архиєпископ Перуджі. На конференції також  була п. Тетяна Іжевська, Посол України при Апостольській Столиці.

Додамо, що участь Глави УГКЦ в конференції відбулася в рамках його офіційного візиту в архиєпархію Перуджі, який відбувався 17-19 травня на запрошення кардинала Бассетті. 

 

Секретаріат Глави УГКЦ в Римі

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next