АКТУАЛЬНО

«Переселенці – життя після окупації», - проект Карітасу

Понеділок, 16 лютого 2015, 17:27
Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії спільно з Українською біржею благодійності успішно зреалізували ще один проект - «Переселенці – життя після окупації». Необхідну суму – 20 000 гривень – збирали майже два тижні на сайті ubb.org.ua. Ці кошти підуть на продуктові пакети для переселенців зі Сходу та Криму.

Понад півроку Карітас Коломиї займається  проблемами переселенців зі Східної України та Криму. Наразі на обліку організації перебуває майже 3 000 осіб. Щодня кількість людей, яким потрібна допомога зростає. Серед найбільших потреб – житло, продукти харчування та одяг. Проект по збору коштів на харчі  для переселенців стартував ще напередодні нового року.

«Наші зусилля  – це тільки мала частка від допомоги, якої потребують люди, що в пошуках мирного неба вимушено залишили свої оселі та все нажите майно, - ділиться автор проекту «Переселенці – життя після окупації» Олена Должикова.

За зібрані кошти у Карітасі планують сформувати продуктові пакети з усім необхідним для 150-ти переселенців. Географія їхнього тимчасового проживання – Коломия, Коломийський район та Чернівці.

«Цих 150 людей ми обрали не випадково. У них дуже гостро відчувається проблема з нестачею продуктів харчування», - продовжує Олена Должикова.

Риба, ковбаса, консерви, тушонки, згущене молоко, масло, шоколад, цукор і крупи. Ці продукти входять у базовий продовольчий набір для переселенців. Вже зовсім скоро продуктові пакети формуватимуть, а потім і роздаватимуть у Карітасі Коломийсько-Чернівецької єпархії. До речі, за останні півроку благодійний фонд надав подібну допомогу понад 2 000 осіб зі Сходу та Криму.

Повідомила Мар'яна Мацьків

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next