АКТУАЛЬНО

Переселенці отримали допомогу від Карітасу Чехії

Четвер, 30 квітня 2015, 13:03
П’ять тонн одягу гуманітарної допомоги передали Карітасу Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ благодійники з Чеської Республіки. Її призначення – підтримка жертв окупації зі Сходу та Криму, які зараз мешкають в Івано-Франківській і Чернівецькій областях.

Дім Людмили Лазарєвої у місті Краснолуч Луганської області. Його жінка покинула у кінці вересня минулого року. Тікаючи від війни, жінка про взуття та одяг навіть не думала. Тоді був один пріоритет – врятувати життя: «Я вискочила з дому у старих босоніжках, хоча й мала нові. Не було часу на роздуми. Що стояло біля порогу, те й взула… виїхати з того пекла було майже нереально…».

«Таких, як ця жінка «заручників війни» у нашому краї багато, – розповідає Тарас Бучовський, керівник проектів по допомозі переселенцям Карітасу Коломиї, – тому будь-яка допомога та підтримка  їм неабияк потрібна. Завдяки меценатам та нашим друзям з Карітасу Оломоуц (Чехія) ми можемо хоч трішки полегшити проживання переселенців у чужому краї.  Час від часу надаємо їм фінансову допомогу, продуктові пакети, взуття і одяг».

Гуманітарну допомогу, яку передали з-за кордону – збирали чеські родини. Вони подбали і про дорослих, і про дітей. У столицю Покуття передали великий асортимент одягу та взуття, різних розмірів та стилів. Ще з самого початку акції допомога призначалася переселенцям, які проживають на території Коломийсько-Чернівецької єпархії. Наразі, у місцевому Карітасі зареєстровано понад 1300 таких людей. Для того, щоб отримати допомогу – їм потрібно прийти у благодійний фонд. На одну особу видають не більше п’яти кілограмів одягу чи взуття.

«Хочу подякувати чеським благодійникам і від Карітасу Коломиї, і від імені переселенців. Радіємо, що маємо у місті Оломоуц  друзів, які не залишають нас у скруті. Така гуманітарна допомога зараз дуже важлива і цінна. Всі ці люди стали заручниками війни – тікаючи з дому під свист куль, про одяг та інші речі вони, навіть, не думали», – зазначив Тарас Бучовський.

Повідомила Мар’яна Мацьків

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next