АКТУАЛЬНО

«Переселенці – заручники війни», - новий проект Карітасу

П'ятниця, 28 листопада 2014, 11:25
Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії почав втілювати новий проект – «Переселенці – заручники війни». Реалізовується він на сайті Української біржі благодійності (ubb.org.ua). Суть – зібрати кошти на тепле взуття для переселенців. Необхідна сума – 15 000 грн.

Ірина Должикова безпосередньо займається справами переселенців у Карітасі Коломиї, тому й добре знає про їхні проблеми. З приходом холодів на перший план вийшла необхідність теплого взуття для жінок і дітей. «Люди, які покинули свої домівки та вимушено виїхали із зони АТО, не встигли навіть взяти із собою речі. Їдучи під кулями та обстрілами "Градів", у них була одна мета – врятувати власне життя та життя рідних. Ми не повинні залишатися байдужими до горя людей, тому просимо допомоги», - розповідає Олена.

Проект "Допомога переселенцям зі Сходу та АР Крим" працює у Карітасі Коломийсько-Чернівецької єпархії з 1 травня 2014 року. За короткий час організація надала допомогу понад 240 сім'ям, а це більше ніж тисяча осіб, які були вимушені покинути свої домівки через бойові дії на окупованій території. Ще понад 900 осіб потребують допомоги, особливо зараз, коли зима вже на носі.

Усі кошти, які пожертвують на сайті Української біржі благодійності, будуть використані для закупівлі теплого зимового взуття. У Карітасі вже домовилися з Дніпропетровською компанією, де можна буде дешево придбати якісне шкіряне взуття для переселенців. Розрахований проект на 50 людей. Саме ці півсотні жінок та дітей зараз найбільше потребують допомоги.

Прес-служба Карітасу Коломийсько-Чернівецької єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next