АКТУАЛЬНО

Переселенці продовжують пізнавати Україну разом із «Мудрою справою»

Вівторок, 31 травня 2022, 11:39
Цими вихідними, 28-29 травня, Патріарший паломницький центр УГКЦ продовжив організацію паломництв для вимушено переміщених осіб у межах благодійного проєкту за підтримки донорів і Патріаршої фундації «Мудра справа».
Зображення 1 / 7 Використовуйте клавіші для перегляду

У суботу, 28 травня, відбулася поїздка до Жовкви та Крехова. Для всіх учасників великим відкриттям стало містечко Жовква, яке лежить на північ від Львова і яке виявилося дуже багатим на культурні, історичні та духовні місця.

Насамперед паломників радо зустріли в монастирі Різдва Христового Чину святого Василія Великого, де ченці з перших днів війни також приймають у себе переселенців зі східних областей України.

Відтак відбулася екскурсія та знайомство з історичним центром Жовкви. Панораму міста була змога оглянути з вежі міської ради.

Далі паломницький маршрут пролягав до Крехівського монастиря, де для прочан провели Молебень до Пресвятої Богородиці та нагодували поживним обідом. Наприкінці подорожі група ввійшла до печерної церкви та каплиці Пресвятої Богородиці при джерелі, щоб набрати із собою цілющої води.

Дорогою до Львова над автобусом сяяла дощова веселка, яку більшість прочан сприйняли добрим знаком для здійснення всіх гарних помислів цього чудового дня.

Друга група в неділю, 29 травня, попрямувала до українських Карпат. По дорозі туди під час першої запланованої зупинки учасники прощі мали змогу оглянути маловідомий Пнівський замок із неймовірним краєвидом на гори та місто Надвірну.

У Яремчі паломники пізнавали історію та сучасний уклад монахів студитів у монастирі Святого пророка Іллі. Звичайно, що не можна було опустити нагоди спуститися до найвідомішого водоспаду Пробій.

Після обіду відбулося знайомство з колоритним містом Коломия. Дуже тепло пройшли зустрічі зі служителями катедрального собору Преображення Господнього та церкви Благовіщення Пресвятої Діви Марії.

«Хотілось якщо не залишитися тут на довший час, то принаймні обов’язково повернутися в майбутньому!» – зазначили прочани наприкінці своєї мандрівки.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next