АКТУАЛЬНО

Пересувна експозиція образотворчого і прикладного мистецтва в'язнів відкрилася в Житомирі

Четвер, 23 жовтня 2014, 19:49
23 жовтня 2014 року в приміщенні Житомирського інституту Міжрегіональної академії управління персоналом відбулося відкриття Національної пересувної виставки образотворчого і прикладного мистецтва в'язнів «Преображення Господньою любов’ю». У відкритті виставки взяв участь заступник начальника Управління Державної пенітенціарної служби України в Житомирській області полковник вн. сл. Анатолій Бобриньов, директор інституту Тамара Семенюк, керівник Відділу ПК УГКЦ з душпастирства у пенітенціарній системі України протоієрей Костянтин Пантелей.

Примітно, що педагоги інституту ведуть заочне навчання для засуджених на довічні терміни в установі № 8. Окрім того, тривалі роки між закладом і пенітенціарними установами області ведеться жива співпраця, яка суттєво допомагає соціальному діалогу на користь реінтеграції в'язнів до суспільного життя.

Всеукраїнська пересувна виставка «Преображення Господньою любов’ю» у співпраці з Державною пенітенціарною службою України розпочалася у серпні 2013 року в Києві та побувала в Чернігові, Полтаві, Черкасах, Дніпродзержинську, Запоріжжі, Кіровограді, Херсоні та Ніжині. Житомир - 10-те місто, що прийняло експозицію.

Робота в'язня Івана Мозолевського з ВК№ 8 Управління ДПтС в Житомирській області, була відібрані для участі в Міжнародному Берлінському конкурсі 2014 року. Символічно, що назва твору - «Свічник - полум’яна любов до Господа».

Організатори:

Житомирський інститут Міжрегіональної академії управління персоналом

Пенітенціарне душпастирство Української Греко-Католицької Церкви

Державна пенітенціарна служба України,

Фонд Андрея Шептицького,

Національна Спілка художників України

prison-pastoral.blogspot.com

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next