АКТУАЛЬНО

Перші делегати Патріаршого Собору вже в Івано-Франківську

Субота, 22 серпня 2015, 10:39
21 серпня до Івано-Франківська прибули перші делегати Патріаршого Собору з далекої Австралії. Шість представників з-за океану пройшли реєстрацію та поселилися в готелі «Надія». Під час реєстрації гості отримали сумки з необхідними матеріалами для роботи на Соборі, іменні ідентифікатори, значки кольору групи, в якій будуть працювати.

Гостей також зустрічали представники Івано-Франківської ОДА, які вручили делегатам вітальні подарунки від керівництва області.

«Маю надзвичайно гарне враження від Прикарпаття. Очікую більше пізнати, які є теперішні проблеми, молодь. Також хочу знати, яким чином ми в Австралії можемо допомогти українцям, як ми можемо розвивати нашу віру і в Австралії, і за кордоном», – говорить п. Надя Жилан.

«Ми приїхали з Австралії. Фактично, ми є найбільш віддалені від України. Тому ми хочемо на цьому Соборі почути щось нове, щось жваве, щось імпонуюче, що для нас в Австралії буде дуже важливим для молоді, для оживлення парафіяльного життя. Хочемо побачити, чим живе Україна на церковному рівні, і бажаємо нав’язати тісні контакти. Ми дуже очікуємо пізнати більше про молодь, про нові програми щодо молодих родин», – поділилася своїми думками з прес-службою Івано-Франківської архиєпархії п. Маруся Юрків-Яроцька.

Вона з великою радістю відзначила швидкий розвиток Церква з часу її легалізації: «Яка вона тепер величава, скільки нашого духовенства тепер є – це для нас чудо! За такий короткий час така катакомбна Церква розрослася в таку велику, потужну християнську силу! Ми хочемо відчути, як це сталося».

Крім того, п. Маруся зазначила, що впродовж свого перебування в Україні делегати з Австралії хочуть навчитися нових методів душпастирства молоді, «бо знаємо, що тут робиться багато цікавого, різні духовні вправи». «Тепер є модерний світ і інформація дуже швидко поширюється. Нам цікаво, як ви спілкуєтеся з молоддю. Чи нові технології впливають, чи ви всі молитеся на facebook (сміється)? Тепер дуже швидкий світ, тому, щоб втримати молоду людину, ви мусити мати два-три речення, щоб зловити її «на гачок». І ми хочемо бачити: які є ті ваші українські «гачки», щоб ми такі ж методи використовували в Австралії», – пояснила заокеанська гостя.

Департамент інформації УГКЦ
за матеріалами www.ugcc.if.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next