АКТУАЛЬНО

Перші випускники програми «Студій живої парафії» готують позитивні зміни у житті місцевих громад

Четвер, 26 квітня 2018, 16:17
20 квітня у Львові-Брюховичах завершилася пілотна модульна навчальна програма з адміністрування соціальних проектів «Студії живої парафії». Програма тривала від лютого 2018 року та була всеукраїнською, об’єднавши близько 40 учасників – священиків і мирян – представників парафій з різних єпархій та екзархатів УГКЦ на теренах України.

Три місяці поспіль учасники збиралися на 3–4 дні у Брюховичах та навчалися парафіяльного соціального служіння і активізації соціальних ініціатив у своїх громадах. Навчання проходило жваво, з великою кількістю реальних кейсів та неформального спілкування, а також із практичними прикладами та виїздами у парафіяльні соціальні центри.

Під час останнього модулю учасники представляли попередні версії своїх проектних заявок на які вони зможуть отримати міні-гранти. Остаточні заявки команди готують на 15 травня 2018 року, розглядати їх буде спеціальна комісія. Серед пріоритетних напрямків, на які спрямували увагу учасники «Студій живої парафії» – праця з молоддю і сім’ями, навчальні та соціальні клуби, служіння дітям, а також тим, які наразі позбавлені постійного місця проживання та потребують соціальної адаптації.

Реалізатором унікального навчального проекту виступила Львівська освітня фундація в рамках програми Карітасу України «Підвищення рівня соціальної відповідальності парафій та їх участі в житті громад на місцевому рівні». Тренерами були не лише представники ЛОФ та Карітасу, але й запрошені фахівці-практики зі Львова, Одеси тощо. Ця діяльність здійснюється під патронатом Відділу соціального служіння Патріаршої курії УГКЦ, за фінансової підтримки Renovabis, Catholic Relief Services та CNEWA. Це перший, але не останній такий проект: Карітас і ЛОФ планують продовження співпраці та подальше навчання представників парафій та місцевих громад.

Підготувала Ірина Максименко


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next