АКТУАЛЬНО

Перша екологічна Хресна дорога у Стрийській єпархії УГКЦ

Понеділок, 31 березня 2014, 09:32
Перша екологічна Хресна дорога у Стрийській єпархії відбулася в суботу, 29 березня, у с. Кавське Добрянського деканату УГКЦ. Її новизна полягала в тому, що текст цієї Хресної дороги було надруковано зусиллями Бюро УГКЦ з питань екології лише за два дні до її проведення.

Очолили хресну ходу священики Іван Говгера, Іван Барабаш, Віталій Лесів, Віктор Дмитришин, Олег Кобель та диякон Олег Баранич. Усі 14 стацій Хресної дороги мали стосунок до екологічного вчення Католицької Церкви про відповідальність перед Божим світом – творінням. Їх по черзі читали священики у визначених місцях та виголошували принагідні проповіді, говорячи про “екологію людини” та пошану до створіння.

Після 14-ї стації о. Олег Кобель, представник Бюро екології УГКЦ у Стрийській єпархії, звернувся до всіх учасників Хресної дороги, зауваживши, що ця хода відбувається в день, коли весь світ відзначає Годину Землі. Так, було запропоновано всім долучитися до цієї акції та на годину вимкнути світло у своїх оселях. А гарна погода, яка чи не вперше є такою за всі роки проведення Хресної дороги в селі Кавське, як згадав о. Олег, є ніби винагородою природи всім за те, що звернули увагу на проблеми довкілля та людського егоїзму.

До храму хрест несли священики в супроводі сотень людей. Кожен мав нагоду приступити до сповіді та вислухати останню реколекційну науку декана о. Івана Говгери. Чимало вірних придбали книжку із текстом Екологічної Хресної дороги, щоб іще не раз у майбутньому роздумувати над тими глибокими текстами, що підготували автори цього видання.

Референт Бюро УГКЦ з питань екології Cтрийської єпархії/p>

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next