АКТУАЛЬНО

Перша робоча зустріч Канонічного відділу Патріаршої курії УГКЦ

Середа, 03 червня 2015, 21:24
1 червня 2015 року в м. Дрогобичі владика Євген (Попович), голова Канонічного відділу Патріаршої курії УГКЦ, провів першу робочу зустріч із працівниками і радниками цього структурного підрозділу.

Темою зборів було представлення радників - отців-каноністів, які нещодавно були призначені Главою УГКЦ на цей уряд. Експерти із канонічного права є священнослужителями різних архиєпархій, єпархій і екзархатів УГКЦ.

Уряд радника канонічного відділу передбачений Статутом цього ж відділу, який був прийнятий торік Синодом Єпископів УГКЦ і проголошений Предстоятелем УГКЦ.

Основною темою зборів було ознайомлення із завданнями, які стоять перед канонічним відділом, а саме, які йому довіряються до виконання Главою УГКЦ або Синодом Єпископів УГКЦ. Вагомим внесками такої зустрічі насамперед було і те, що завдяки спільний конструктивній дискусії вдалося виробити механізм (методологію) взаємної співпраці над майбутніми завданнями, поставленими чи то Главою УГКЦ, чи Синодом Єпископів УГКЦ.

Під час зборів також було представлено етап виконання синодальних рішень, доручених Синодом Єпископів УГКЦ від 2014 р., а також реалізація відділом економічних проектів у 2015 р.: інтернет-сторінка відділу і видавання наукового часопису з канонічного права у співпраці з Товариством українських каноністів.

Крім того, йшла мова і про необхідність постійного підвищення кваліфікації працівників Канонічного відділу через участь, наприклад, у семінарах і наукових конференціях, організованих відділом чи іншими організаціями, а також через особисту наукову діяльність.

Проведення зустрічі було можливо завдяки гостинності Єпарха Самбірсько-Дрогобицького владики Ярослава (Приріза), який надав приміщення для зустрічі в єпархіальному реколекційному домі.

Прес-служба Канонічного відділу

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next