АКТУАЛЬНО

Перша зустріч координаторів Марійських та Вівтарних дружин

Середа, 23 листопада 2016, 19:13
22-23 листопада в Патріаршому домі у Львові відбувся перший з'їзд координаторів Марійських та Вівтарних дружин з єпархій та екзархатів. Зустріч відбулася у світлі постанов 69-ї сесії Синоду Єпископів КГВА.

Учасники мали змогу поділитися досвідом проводу та формаційних програм Марійських та Вівтарних дружин у своїх єпархіях, послухати досвід душпастирства вівтарників від о. Миколи Стронянського. Тему історії, діяльності та сучасних викликів Марійських дружин висвітлила Ольга Сорока.

До координаторів зі своїм словом завітав владика Богдан (Дзюрах), який побажав присутнім "найперше горіти духом, плекати добрі ідеї", а відтак бути певним, що знайдуться ресурси для реалізації цих ідей.

Другого дня учасники працювали за методом See-Judge-Act (Бачити-Оцінювати-Діяти), який в ХХ столітті розробив кард. Джозеф Кардін, щоб проаналізувати сучасний стан, виклики і можливості, оцінити їх крізь призму віри та християнських цінностей і накреслити перспективний план кроків для осягнення доброго проводу та формації спільнот Вівтарної та Марійської дружин.

До учасників також долучився о. Кароль Манік, СДБ, який розповів про роботу з молоддю в салезіан.

Учасники повернулися до своїх єпархій із завданням проаналізувати статути, правильники спільнот та їх дидактичні матеріали.

www.laityugcc.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next