АКТУАЛЬНО

Перший епізод інтерактивного фільму про Блаженнішого Любомира доступний для перегляду

Вівторок, 21 січня 2014, 15:35
На сайті першого в Україні веб-документарі активували карту фільму і представили перший епізод.

Карта фільму побудована у вигляді віртуальної кімнати. Вона поступово наповнюватиметься предметами-епізодами, в яких, крім знятих міні-фільмів, будуть представлені спогади, фото- і відеоматеріали, пов`язані з життям Блаженнішого Любомира Гузара.

«Різдво», перший епізод інноваційного фільму, знімали 6-7 січня в селі Кальному Зборівського району на Тернопільщині. Там понад сто років тому виконував священиче служіння Лука Демчук, дідусь Блаженнішого Любомира. Також на сторінці епізоду можна переглянути фотографії  зі зйомок і родинного архіву Гузарів.

Частина матеріалу,  знятого на Тернопільщині, увійде до екранної версії  фільму, робота над яким триває одночасно зі створенням  проекту у форматі web-documentary.

Документальний проект «Любомир» здійснюється з благословення Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава (Шевчука). Співавтором та співпродюсером фільму може стати кожен, хто відчуває духовну потребу долучитися до документальної пам'ятки про Блаженнішого Любомира.  Проект фінансується краудфандингом (спільнокоштом).  Кошти збираються на благодійний рахунок  Патріаршої курії УГКЦ.  Загальний бюджет становить понад мільйон гривень.  Робота над проектом триватиме 9 місяців.

За створенням епізодів веб-фільму можна спостерігати на сайті проекту. Прем`єра класичного документального фільму про Блаженнішого Любомира запланована на 24 серпня, День Незалежності України.

Роксолана Шкіль

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next