АКТУАЛЬНО

Перший в історії УГКЦ між'єпархіальний екологічний літній табір

Четвер, 14 серпня 2014, 16:35
11 серпня 2014 року Божого в смт Журавно, що на Львівщині, розпочався перший між'єпархіальний духовно-екологічний табір «ЗеленСвіт». Ініціатором проведення екотабору є Бюро УГКЦ з питань екології Стрийської єпархії. Учасниками табору стали 50 дітей віком 12-15 років із Стрийської, Самбірсько-Дрогобицької єпархії, Львівської та Івано-Франківської архиєпархій, а також з Донецько-Харківського екзархату.

Цей табір складається із двох: один наметовий – «ЗеленСвіт аут», а інший у приміщенні – «ЗеленСвіт ін». У наметовому таборі відпочиває молодь з парафії Воскресіння Господнього (м. Жидачів) і його провадить о. Ярослав Турик разом із семінаристами та аніматорами. У приміщенні Журавнівського санаторію відпочиває молодь з різних єпархій УГКЦ, яких провадять о. Олег Кобель, референт Бюро з питань екології Стрийської єпархії, разом з о. Михайлом Неїжмаком, референтом екологічної інституції Донецько-Харківського екзархату. Їм допомагають семінаристи та аніматори. Ще однією особливістю цього екотабору є те, що всі учасники носять однакові зелені футболки з логотипами табору та мають спільну вечірню програму.

Щодня учасники табору беруть участь у Божественній Літургії. Протягом дня молодь табору «ЗеленСвіт аут» проходить туристичні маршрути, пізнаючи прекрасну природу рідного краю. Учасники табору «ЗеленСвіт ін» мають різноманітні гутірки екологічного спрямування та займаються спортом.

Програма табору розділена тематично: перший день табору – це день води, другий – день повітря, третій – день землі, четвертий – день створіння, п’ятий – день ощадливості, шостий – день подяки. Розкрити тему кожного дня на таборі допомагає еколог Оксана Микитчин. Під час Літургії священики виголошують відповідні екологічні науки. На обід та вечерю, щодо тематики дня, учасники складають пісні.

Окрім обов’язкового навчання, праці (прибирання сміття) та занять спортом є можливість проявити свої мистецькі таланти у малюванні, створенні сценок та виготовлення вітальних листівок.

Табір триватиме до 18 серпня. Протягом наступних днів учасники екотабору переглянуть фільм «Дім», будуть висаджувати дерева, прибирати засмічені ділянки річки, навчатися ощадливості та візьмуть участь у конкурсі «Відповідальність за створіння» з нагоди Дня Бога Творця та часу створіння, який традиційно відбувається у вересні.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next