АКТУАЛЬНО

Перший в Україні дитячий хоспіс відкрили і освятили на Івано-Франківщині

Четвер, 26 грудня 2013, 14:13
25 грудня в місті Надвірна, що на Івано-Франківщині, відбулося відкриття першого в Україні дитячого хоспісу. Як стверджували під час відкриття, вже на сьогодні на обліку знаходяться біля півтисячі потенційних пацієнтів дитячої лікарні паліативної допомоги.

Відкриття закладу стало можливим завдяки численним меценатам та коштам від благодійній акції “Жити і вірити”, яка розпочалася ще в 2012 році. Нині тут може перебувати до 15 дітей з онкопатологією чи іншими важкими захворюваннями.

Отець Ігор Шліхутка, декан Надвірнянський, спільно зі священиками Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ та Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ, а також священиком УПЦ КП Олегом Траско здійснили освячення приміщення. “Відкрити серце для дітей, наповнити його любов’ю, Богом. Це має бути основною метою цього закладу”, - звернувся до присутніх о. Ігор

“Символічним є те, що саме у передріздвяний час ми відкриваємо дитячий хоспіс. Дякуємо всім, хто долучився до відкриття цього закладу: матеріально, фізично чи молитвою”, - наголосив очільник області Василь Чуднов.

Священик Руслан П’яста, керівник Душпастирської місії у сфері охорони здоров’я Івано-Франківської митрополії УГКЦ, вручив головному лікарю дитячого хоспісного відділення п. Галині Кузнєцовій подячну грамоту від владики Володимира (Війтишина), Митрополита Івано-Франківського.

До працівників медичного закладу звернувся новопризначений капелан о. Юрій Зеленчук: “Ви люди з великим серцем, бажаю вам наснаги та сили витримати до кінця у цій нелегкій праці. Ми зі сторони духовенства всіляко підтримуватимемо вас у цьому”.

На відкриття прибули меценати та керівники області. Зокрема голова Івано-Франківської ОДА Василь Чуднов, голова Надвірнянської РДА Юрій Касіянчук, міський голова Зіновій Андрійович, голова районної ради Василь Попович, директор департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА Роман Мельник, міністр охорони здоров’я України 2007-2010 рр. Василь Князевич, ректор Івано-Франківського медичного університету Микола Рошко, головний лікар Богородчанської ЦРЛ Манюх Юрій, представники благодійних фондів “Відродження”, “Мати Тереза”.

Прес-служба Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next