АКТУАЛЬНО

Перший візит Блаженнішого Святослава до салезіан

Неділя, 15 травня 2011, 12:59
У понеділок, 16 травня 2011 року, Блаженніший Святослав, Предстоятель УГКЦ, здійснить свій перший візит до салезіан. Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви очолить Святу Літургію (початок о 9-00) у храмі Покрови Пресвятої Богородиці, що знаходиться у Львові при Головному домі салезіан візантійського обряду (вул. Личаківська, 175). У Літургії візьмуть участь салезіани візантійського та латинського обрядів.
У понеділок, 16 травня 2011 року, Блаженніший Святослав, Предстоятель УГКЦ, здійснить свій перший візит до салезіан. Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви очолить Святу Літургію (початок о 9.00) у храмі Покрови Пресвятої Богородиці, що знаходиться у Львові при Головному домі салезіан візантійського обряду (вул. Личаківська, 175). У Літургії візьмуть участь салезіани візантійського та латинського обрядів. Співслужити Літургію будуть і особливі гості з Рима: генеральний настоятель Згромадження о. Паскуаль Чавес, його вікарій о. Адріано Бреґолін та генеральний радник у справах Північноєвропейського салезіанського регіону о. Марек Хшан. Салезіанські настоятелі здійснюватимуть з 15 до 19 травня офіційну візитацію до Східноєвропейської салезіанської провінції, до якої входять доми Білорусі, Грузії, Росії та України. Під час цього візиту будуть проходити зустрічі зі всіма співбратами та буде вивчатися питання реорганізації салезіанської присутності в цих країнах. «У 2009 році (18 грудня) з нагоди 150-річного ювілею Згромадження українські салезіани приймали Блаженнішого Любомира, а за кілька днів у 2011 році, коли відзначають 20-ліття своєї присутності в Україні з часу її проголошення незалежною, радо прийматимуть Блаженнішого Святослава, відновлюючи свою вірність Господеві, рідній Церкві та молоді», - відзначили отці салезіани.  

Прес-служба салезіан УГКЦ

Довідка Салезіанське Згромадження – це одне з найбільших монаших згромаджень Католицької Церкви, до якого належать бл. 16 тисяч співбратів, нараховує 1859 монаших спільнот присутніх у 129 країнах світу. Місія Згромадження – «бути носіями та свідками Божої любові до молоді, особливо до найбільш занедбаної», що конкретизується як виховання та євангелізація. Саме через таку посвяту Господеві і тим, «яких є Царство Боже» (Мт.19,14), салезіани прямують до святості та здійснюють посланництво Церкви. Задум поширення салезіан в Україні сягає 1930 року, але був втілений у життя на наших землях лише в 1991 році, коли окремі українські салезіани, які поїхали до Італії, щоб посвятитися Богові та молоді відповідно до харизми святого Івана Боско, змогли повернутися на батьківщину після її проголошення незалежною. Салезіани греко-католики здійснюють в Україні різноманітну виховно-душпастирську діяльність у п'ятьох спільнотах та кількох інших присутностях. В Україні також присутні три спільноти салезіан латинського обряду. Генеральним настоятелем Згромадження є о. Паскуаль Чавес, мексиканець. Він є дев’ятим наступником отця Івана Боско і духовним отцем Салезіанського згромадження. Виконує своє служіння з 2002 року. У своїй місії управляти та надихати синів отця Боско, йому допомагають вікарій і генеральна рада, яка разом із ним знаходиться в Римі.
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next