АКТУАЛЬНО

Перший ювілей Петропавлівського храму, в якому перебувають мощі цих апостолів

Вівторок, 14 липня 2015, 11:30
Архиєрейську Божественну Літургію 12 липня 2015 року з нагоди храмового празника Верховних апостолів Петра і Павла та п'ятої річниці з дня освячення храму в с. Вишка (Великоберезнянський р-н., Закарпатська обл.), який розташований найвище в горах серед однойменних храмів, очолив владика Іриней (Білик), канонік римської папської базиліки Санта Марія Маджоре.

Перед Архиєрейською Божественною Літургією відбувся процесійний обхід храму з мощами святих апостолів Петра і Павла та святого Івана Павла ІІ, які місцева громада та прочани з різних частин України змогли вшанувати завдяки владиці Іринею та за сприяння диякона Петра Токача, який є фундатором храму.

Під час Архиєрейської Божественної Літургії з єпископом співслужили: о. Андрій Кеней, сотрудник місцевої парафії, о. Василь Данилаш, декан Великоберезнянського деканату Мукачівської Греко-Католицької єпархії, о. Никанор Лоїк, настоятель храму Благовіщення Пресвятої Богородиці при Патріаршому соборі Воскресіння Христового м. Києва, о. Олег Федоренко, СДБ, і диякони Петро Токач та Андрій Бонис.

Після Літургії перед храмом відбулося освячення води, окроплення вірних та мирування. А в храмі присутні мали можливість приклонитися перед мощами.

canonic.org.ua

 
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next