АКТУАЛЬНО

Перший ювілей української церковної спільноти в Осло (Норвегія)

Четвер, 20 січня 2011, 18:24
Нещодавно українська громада в м. Осло відсвяткувала перший ювілей. Спершу у храмі Святого Йосифа відбулася Божественна Літургія, після цього - традиційні українські святкування.

Нещодавно українська громада в м. Осло відсвяткувала перший ювілей. Спершу у храмі Святого Йосифа відбулася Божественна Літургія, після цього - традиційні українські святкування. Вперше українці м. Осла зібралися  на Богослужіння на торішнє Різдво.

Завдяки доброзичливій допомозі місцевої римо-католицької Церкви церковне та громадське життя українців в Осло організувалося при катедральному храмі. Тепер громада щомісяця зустрічається у храмі Святого Йосифа на Літургію. Недільна школа, організована батьками та під керівництвом пані Юлії Гауґланд, гуртує дітей навколо української мови на традиції. Спільні духовні зустрічі, подорожі та прощі єднають українців та всіх, хто цікавиться Україною.

Велику допомогу в організації спільних заходів громаді надає пані Ірині Сабор – культурний аташе Посольства України в Норвегії. Пан Посол Олександр Цвітков підтримує активність громади не тільки тим, що сам бере участь у заходах, а і тим, що стремління громади і посольства переплітаються і взаємно збагачуються – спільні відзначення Дня Незалежності, Дня пам’яті жертв Голодомору та різні культурні заходи.

Особливу роль в житті громади відіграла зустріч з о. Робертом, єреміт, можна сказати без перебільшення  – святець сьогодення, який мешкає біля Осло і відомий своєю побожністю та іншими харизмами далеко поза межами Норвегії.

«Минає рік з часу початку або продовження розбудови української спільноти в м. Осло. Цей Ювілей спонукує до подяки за те, що Господь своєї опікою над нашим народом дає нам змогу будувати цей духовний храм – спільноту українців в Норвегії. Для деяких вірних коштує це досить великих зусиль – вони долають понад 500 км, щоб пережити Божественну Літургію і спільну зустріч. Кожен вносить свою лепту жертви, щоб спільнота збагачувалася духовними та культурними надбаннями», - наголосив о. Іван Мачужак, настоятель української громади в Осло.

www.ukrainische-kirche.de/index.php?aid=599

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next