АКТУАЛЬНО

Першою Божественною Літургією розпочалася духовна мандрівка новоствореної української громади м. Ґент

Вівторок, 26 червня 2018, 12:59
У неділю, 24 червня, в храмі Христа Спасителя у м. Ґент (Бельгія) була відслужена перша Божественна Літургія новоствореної громади Різдва Івана Хрестителя УГКЦ.

Цей історичний та урочистий день надовго залишиться в пам’яті та серцях українців Ґенту й околиць. Так Фландрія збагатилася ще однією українською греко-католицькою громадою. Сприяла цьому та надала місце для богослужіння латинська дієцезія м. Ґент.

Після Божественної Літургії, яку служив о. Іван Данчевський, усіх присутніх запросили до будинку священика. Під час спільної трапези лунали українські пісні. Дитячий сміх утверджував у надії на майбутнє, сльози радості свідчили про глибоку вдячність Богові за цей день.

Окрім новоствореної громади на території Фландрії, північна частина Королівства Бельгії, є ще три українські греко-католицькі громади в м. Антверпен, Ґенк і Лювен.

Повідомив о. Іван Данчевський
за матеріалами www.ugcc.fr


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next