АКТУАЛЬНО

Перші фрагменти Євангелії від Івана, начитані українцями звідусіль, – уже в ефірі «Живого радіо "Воскресіння"»

Понеділок, 30 квітня 2018, 15:23
«Живе радіо "Воскресіння"» оголосило 2018 рік роком глобального читання Євангелії українцями з усіх усюд. Від сьогодні перші надіслані слухачами начитані фрагменти вже лунають в ефірі. Їх надіслали з Києва, Гребінки, Бердичева та інших міст України. Їх читали чоловіки і жінки, миряни і священнослужителі.

Серед надісланих файлів є як професійні аудіозаписи, зроблені, як видно, чи не в студіях звукозапису, так і записи зроблені дослівно «підручними засобами», на диктофон смартфона абощо. І це цілком відповідає духу оголошеної акції. Влити свій голос до хору читців Благої Новини без огляду на доступність чи недоступність складної техніки. Головне – хай голос всякого охочого проголосити частину Євангелії буде почутий. Наразі ми очікуємо, аби до акції долучилися охочі з інших країн, чи, можливо, континентів.

Як взяти участь в акції? На сайті reradio.com.ua у розділі Читання Євангелії оберіть собі фрагмент для читання. Прочитайте його уважно вголос кілька разів, навіть якщо це добре вам знайомий текст. Знайдіть тиху місцину (це може бути рідний храм у позаслужбовий час або власна кімната), увімкніть диктофон (хай це буде навіть диктофон вашого мобільного телефона) і прочитайте обраний фрагмент без поспіху, без надмірного інтонування, так, як би ви читали цей текст близькій людині. Збережений файл разом з інформацію про того, хто начитав цей фрагмент і який саме фрагмент обрав, надішліть на електронну адресу [email protected]. Начитані вами фрагменти Євангелія щоденно лунатимуть в ефірі «Живого радіо» і стануть частиною аудіокниги «Глобальне читання Євангелії українською», яка буде доступна для безкоштовного скачування в усьому світі.

Це не конкурс і не змагання, хто краще чи швидше читатиме. Це щось схоже на хоровий спів, тільки в цьому євангельському хорі в кожного буде своє, довше чи коротше, соло. Долучайтеся!

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next