АКТУАЛЬНО

Перші Великопісні реколекції в Будапешті

Середа, 05 квітня 2017, 14:19
Від 31 березня до 2 квітня при українській греко-католицькій парафії Покрови Пресвятої Богородиці в Будапешті відбулися дні духовної віднови.

Духовні науки проходили в угорському греко-католицькому храмі Святого Флоріана, який знаходиться на площі Тараса Шевченка, в якому українська громада збирається на щотижневі богослужіння.

Реколекції провів о. Пушка Роман, декан Чернігівський, парох парафії Володимира і Ольги УГКЦ в м. Ніжині. Протягом трьох днів парафіяни роздумували про три дні з життя апостолів: страждання Христа, очікування після розп’яття та радість воскресіння. Духовні науки перепліталися з великопісними богослужіннями. Під час реколекцій відбулися зустрічі з дітьми та молоддю парафії. Чисельна кількість людей приступила до Таїнств Покаяння та Євхаристії. Також відбулися душпастирські візити до хворих, яким було уділено Таїнство Єлеопомазання.

На завершення реколекцій о. Дам’ян Габорій, священик для українців в Угорщині, подякував реколектанту за духовну поживу та ділення духовним досвідом і наголосив, що це перші парафіяльні реколекції для українців у Будапешті.

Довідка:

На сьогодні українська громада в Будапешті збирається на богослужіння в церкві Святого Флоріана (площа Тараса Шевченка). У неділю Божественна Літургія починається о 13.00. При парафії діє спільнота "Матері в молитві", Спільнота назаретських родин, відбуваються щотижневі зустрічі з українськими студентами та катехизація дітей. Душпастирство українців в Угорщині здійснюється під опікою Пасторально-міграційного відділу УГКЦ.

Прес-служба УГКЦ в Угорщині

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next