АКТУАЛЬНО

«Пластуни дали нам приклад служіння Богові та Україні, і ми повинні продовжувати цей труд», - Блаженніший Любомир (Гузар) з нагоди сторіччя «Пласту»

Понеділок, 23 квітня 2012, 14:45
«Сьогодні ми святкуємо пам’ять наших предків-пластунів, які колись віддали життя за волю нашого народу. Вони дали нам приклад, і ми хочемо продовжувати цей труд – служити Богові, служити Україні. Бажаю, щоб у рядах "Пласту" і надалі виховувалися щирі та свідомі українці», - сказав Блаженніший Любомир (Гузар) 21 квітня в Києві, біля Київської міської державної адміністрації, вітаючи молодь із нагоди сторіччя «Пласту» (відео).
«Сьогодні ми святкуємо пам’ять наших предків-пластунів, які колись віддали життя за волю нашого народу. Вони дали нам приклад, і ми хочемо продовжувати цей труд – служити Богові, служити Україні. Бажаю, щоб у рядах "Пласту" і надалі виховувалися щирі та свідомі українці», - сказав Блаженніший Любомир (Гузар) 21 квітня біля Київської міської державної адміністрації, вітаючи молодь із нагоди сторіччя «Пласту» (відео). Як повідомляє УНІАН, привітати пластунів з нагоди сторіччя організації також прибув голова Національної організації скаутів України Андрій Чесноков. Після привітань дехто із пластунів отримав відзнаки – і відправилися виконувати завдання історичного квесту.

Департамент інформації УГКЦ

Довідка Сто років тому «Пласт» створили, щоб виховувати та організовувати українську молодь для служіння своєму народові. У квітні 1912 році перші пластуни склали свою присягу, хоч тоді «Пласт» ще не був об’єднаною організацією, а це були незалежні одне від одного гурти, очолювані Іваном Чмолою, Олександром Тисовським та Петром Франком, сином Івана Франка. Через рік всі осередки об’єдналися. Після Першої світової війни «Пласт» продовжував гуртувати українську шкільну, селянську та робітничу молодь. У часи Радянського Союзу організація діяла на території України нелегально, а основні осередки були за кордоном. «Пласт» співпрацював із ОУН УПА, виконуючи функцію розвідки та постачаючи повстанську армію новими силами. Наприкінці 80-х років минулого століття «Пласт» знову відновив свою легальну діяльність на території України.
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next